حقوق و عوارض گمرکی چگونه محاسبه می شود

حقوق و عوارض گمرکی چیست + نحوه محاسبه

حقوق و عوارض گمرکی هزینه ای است که هر تاجر برای وارد یا صادر کردن کالایی باید پرداخت کند. پس تجار و بازرگانان قبل از شروع تجارت باید مفهوم حقوق و عوارض گمرکی و نحوه محاسبه آن را بداند.

ما در این مقاله بیان کرده ایم که حقوق و عوارض گمرکی چیست و چگونه محاسبه می شود برای بدست آوردن اطلاعات مفید با صرف فقط 5 دقیقه از زمان خودتا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

حقوق و عوارض گمرکی چیست؟

حقوق و عوارض گمرکی در واقع نوعی مالیات غیر مستقیم است که هنگام واردات و صادرات پرداخت می شود. این تعرفه وضعیت در ترخیص کالا را نشان می دهد.

یکی از اهداف مهم عوارض این است که ورود و خروج کالاها به خصوص کالاهای قاچاق ، کنترل شود و از مشاغل و اقتصاد کشور محافظت گردد. نرخ و تعرفه عوارض گمرکی با توجه به کشور مبدا مشخص می شود و هر محصول نرخ متفاوتی دارد.

توجه داشته باشید فرم های گمرکی را با دقت پر کنید از آنجایی که عوارض گمرکی با توجه به کد تعرفه گمرکی تعیین می شود، اشتباه پر کردن و ثبت کردن فرم ها می تواند هزینه های شما را بیشتر کند و موجب جریمه های گمرکی و مصادره کالاهایتان شود.

مشاوره تلفنی ما: 02141648

حقوق و عوارض گمرکی چگونه محاسبه می شود؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دولت ها با توجه به سیاست های اقتصادی و سیاسی کشورها، نرخ عوارض گمرکی را مشخص می کنند. تمام دولت ها از صادرکننده و وارد کننده عوارض دریافت می کند.

 

دستور‌العمل محاسبه حقوق و عوارض گمرکی

حقوق گمرکی بر اساس قانون امور گمرکی، معادل 4 درصد ارزش گمرکی به اضافه سود بازرگان که توسط هیئت وزیران تعیین می شود.

نحوه محاسبه حقوق و عوارض گمرکی:

  • نحوه محاسبه هزینه ترخیص کالا گمرکی= 4% ارزش گمرکی+ سود بازرگانی
  • نحوه محاسبه سیف کالا: برای محاسبه ی حقوق گمرکی ابتدا باید ارزش سیف را محاسبه کنید.
  • Cif کالا: ارزش فاکتور * نرخ ارز رسمی + مبلغ کرایه حمل + بیمه به ریال
  • سود بازرگانی: نرخ تعرفه* سیف* نرخ ارز
  • محاسبه هزینه انبارداری: وزن خالص * نرخ انبارداری * مدت

نکته: تعرفه گمرکی به صادرات تعلق نمی گیرد و کالاهای صادراتی معاف از پرداخت 75% هزینه باربری و تخلیه و بارگیری و انبارداری هستند.

 

سه اصل مهم در رابطه با عوارض گمرکی

  1. وظیفه ملی بلایای طبیعی احتمالی

بر اساس قانون گمرکی کشور، کالاهایی که برای سلامتی ضرر دارند مثل: دخانیات، سیگار، تنباکو و…. نرخ مالیاتی عددی بین 10 تا 45 درصد بوده است.

  1. معافیت در پرداخت عوارض گمرکی

برای واردات برخی از کالاها،  از طرف گمرک معافیت هایی در نظر گرفته می شود. زمانی که کالا به طور کامل معاف از مالیات باشد یا عوارض آن صفر باشد، بدون پرداخت عوارض طبق روال مقرر مانند کالا تحت ضمانت ترخیص شود، هیچ گونه کسری اخذ نخواهد شد.

  1. وظیفه ضد دامپینگ

در صورتی که کالا کمتر از ارزش عادی خود فروخته شود، دولت می تواند برای جلوگیری از دامپینگ و بر اساس ماده تعرفه گمرکی، عوارض ضد دامپینگ تا سقف دامپینگ وضع نماید. طبق توافقنامه WCO اخذ چنین عوارضی مجاز است.

 

نحوه پرداخت عوارض گمرکی

نحوه پرداخت عوارض گمرکی

عوارض گمرکی را به دو روش حضوری و آنلاین می توان پرداخت کرد. برای پرداخت عوارض به صورت آنلاین می توانید وارد سایت https://payment.irica.ir/ مراجعه کنید.از طریق سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی و عوارض دولتی می توانید عوارض گمرکی را به راحتی پرداخت کنید. برای پرداخت عوارض، شناسه پرداخت را باید همراه داشته باشید.

مشاوره تلفنی ما: 02141648

دستور‌العمل محاسبه حقوق و عوارض گمرکی در شرکت بازرگانی تلاش و توسعه

ما در این مقاله اصطلاح حقوق و عوارض گمرکی را توضیح دادیم و نحوه محاسبه آن را برایتان بیان کردیم. با توجه به اینکه واردات و صادرات کاری بسیار پیچیده است و باید با تمام قوانین گمرکی و حمل و نقل را باید به طور کامل آشنا باشید. بنابراین مراحل تجارت بهتر است توسط افراد با تجربه و متخصص انجام بگیرد.

بازرگانی تلاش و توسعه، یکی از معتبرترین شرکت های لجستیک می باشد. شما می توانید برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت با ترخیص کار گمرک ما ارتباط برقرار کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

.