بهترین روش برای ترخیص سریع کالا از گمرک، انتخاب پته گمرکی است. بخاطر داشته باشید که ترخیص کالا با پته فقط در صورتی امکان پذیر است که کالا از نظر تعداد و ارزش تا حد مشخصی باشد.
اگر شما هم قصد ترخیص سریع کالای خود را از گمرک دارید تا انتهای این مقاله از مجموعه بازرگانی تلاش و توسعه با ما همرا باشید. ما در این مقاله اطلاعات مفید و جامعی درباره ی پته گمرکی در اختیارتان قرار می دهیم.
پته گمرکی به چه معنی است؟
سندی که بدون ثبت سفارش کالا برای خروج از گمرک ارائه می شود را پته گمرکی می گویند. در قوانین ترخیص کالا دو دسته پته داریم: پته ی مسافری و پته تجاری. پته مسافری شامل مسافرانی می شود که ارزش کالایشان کمتر از هزار دلار است. مسافران بدون داشتن کارت بازرگانی و گذراندن تشریفات گمرکی می توانند کالای خود را ترخیص کنند.
همچنین کالاهای که جهت استفاده در تولید و یا دانش بنیان وامور تحقیقاتی وارد کشور می شوند را می توان به روش پته تجاری از گمرک ترخیص کرد. زمانی که کالا از نظر تعداد و ارزش جزو کالاهای تجاری نباشد و فقط برای استفاده در موسسات تحقیقاتی، آزمایشگاهی و کارخانه های تولیدی وارد کشور شده باشند را می توان به عنوان پته ترخیص کرد.
یکی از روش های سریع ترخیص کالا از گمرک، ترخیص کالا با پته است. در این روش بعد از دریافت قبض انبار وگرفتن مجوزهای لازم (درصورت نیاز) پته صادر می شود و در سریعترین زمان و فقط طی چند ساعت می توانید کالای خود را از گمرک ترخیص کنید.
برای ترخیص کالاهایی با وزن پایین و ارزش کم از پته استفاده می شود تا کالا زودتر به کارگاه های تولیدی منتقل شود. طبق قوانین پته گمرکی، از این روش برای کالاهایی که ارزش آن ها کمتر از 1000 دلار است و حدود 500 کیلوگرم وزن دارند می توان استفاده کرد. مسافران ترخیص کالای خود را از این طریق انجام می دهند.
چه کالاهایی پته گمرکی می شوند؟
کالاهایی که به عنوان نمونه وارد کشور می شوند و یا از نظر تعداد و ارزش و وزن جنبه تجاری نداشته باشد، با استفاده از پته گمرکی ترخیص می شوند. همچنین بار مسافران که سقف مالی مشخصی دارد برای ترخیص از پته استفاده می کنند. توجه داشته باشید که اگر سازمان گمرک تشخیص دهد که کالا غیر تجاری است دیگر به تنظیم اظهار نامه و کارت بازرگانی نیازی نیست.
افراد عادی می توانند بدون داشتن کارت بازرگانی کالای خود را در صورتی که کالا ممنوع و تجاری نباشدو ارزش آن کمتر از 1000 دلار باشد را ترخیص کنند و همچنین مؤسسات دانش بنیان و یا شرکت های تولیدی تا ارزش حداکٍر 2000 دلار می توانند جنس را با پته ترخیص کنند. همچنین امکان ترخیص قطعات یدکی ماشین آلات تا حداکثر 20 هزار دلار با پته فراهم است.
ارزش و حجم کالا برای صدور پته گمرکی
پته نوعی پروانه گمرکی است که اطلاعاتی مختصرتر از اظهارنامه را شامل می شود. براساس ماده 40 قوانین گمرکی کالای مسافرتی، هدیه و نمونه های تجاری با تشخیص گمرک با این روش به سرعت ترخیص می شوند.
حداکثر ارزش قابل صدور پته را گمرک مشخص می کند که به زمان و تشخیص گمرک بستگی دارد. گاهی برای نمونه های تجاری، ممکن است که کالاهایی با ارزش بیش از 200 دلار هم از گمرک ترخیص شود؛ در نتیجه به طور کلی می توان گفت صدور پته گمرکی به تشخیص سازمان گمرک بستگی دارد.
نحوه ی ثبت پته گمرکی
تاجران و یا افرادی که قصد دریافت پته گمرکی را برای ترخیص کالا دارند باید در سامانه جامع امور گمرکی مراجعه کنند. برای گرفتن پته گمرکی برای شرکت ترخیص کالا، به تنظیم اظهار نامه، ثبت سفارش کالا و دریافت شماره کوتاژ نیست.
برای پیگیری وضعیت کالا در طول مسیر با ایجاد شناسه انبار، سامانه جامع مدیریت کالا و خدمات ترخیصیه و یا سامانه ثبت پته گمرکی راه اندازی شده است. یکی از شرایط صدور مجوز برای ترخیص کالا، دریافت کد انبار یا شناسه انبار است.
این سامانه با تعیین و تشخیص نوع پروانه و صاحب کالا، امکان انتخاب انبار مقصد را فراهم کرده است، به این صورت که انبار با وارد کردن شماره سریال، دسترسی به استفاده از شناسه را ایجاد می کند. ثبت پته گمرکی در سامانه، موجب ترخیص کالاهای غیر تجاری در کمترین زمان می شود.
اگر برای ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی بندرعباس به کمک نیازمندید میتوانید با مشاوران ما مشورت کنید.
شماره پته گمرکی چیست؟
یکی از مراحل ترخیص کالا دریافت شماره پته گمرکی است که می توان به صورت آنلاین اقدام کرد. با توجه به تخلفات گذشته سختگیری ها زیاد شده است برای ترخیص کالا از گمرک می توانید از متخصصان و کارشناسان مجموعه بازرگانی تلاش و توسعه کمک بگیرید تا کالای خود را بتوانید به سرعت از گمرک خارج کنید.
استعلام پته گمرکی
از آنجایی که بسیاری از مراحل گمرکی به صورت الکترونیکی و آنلاین انجام و پیگیری می شود، استعلام پته هم به صورت آنلاین امکان پذیر است. برای استعلام پته گمرکی در کوتاه ترین زمان فقط کافی است برخی از اطلاعات را در سامانه ثبت کنید و در کوتاه ترین زمان مجوز مربوطه را دریافت کنید.
نمونه پته گمرکی
پته گمرکی اطلاعاتی مانند نوع و ارزش کالا و مجوز خروج آن از گمرک را شامل می شود. همانطور که میدانید ترخیص کالا و ترخیص کار گمرک از روش پته به اظهارنامه و ثبت سفارش نیاز ندارد و تمامی مراحل و عملیات گمرکی و مجوز ترخیص کالا پشت قبض انبار گمرکی ثبت می شود.
مزیت پته گمرکی
ثبت پته گمرکی مزایای زیادی برای صاحب کالا دارد. یکی از این مزایا این است که، در این شیوه کالا سریع تر از گمرک ترخیص می گردد و به نسبت برگه سبز پیچیدگی کمتری دارد. زمانی که سازمان گمرک، غیر تجاری بودن کالا را تشخیص دهد، می توانید بعد از انجام مراحل لازم و صدور مجوز ترخیص کالا، محموله را از گمرک خارج کنید.
تفاوت بین پته گمرکی و برگه سبز گمرکی
دو نوع سند برای ترخیص کالا از گمرک وجود دارد که یکی از آن ها پته گمرکی است، که مجوزی برای ترخیص کالای غیر تجاری می باشد و دیگری برگه سبز است که برای ترخیص کالاهای تجاری صادر می گردد.
تشریفات گمرکی برای ترخیص کالاهای تجاری و صدور برگه سبز پیچیده و طولانی است که علاوه بر ارائه مدارک لازم ترخیص کالا مانند، بارنامه و فاکتور و اظهارنامه گمرکی، لازم است که برگه سبز توسط کارشناس گمرک امضا گردد. بعد از صدور برگه سبز می توانید آن را به انبار گمرک ارائه دهید و برای دریافت بیجک اقدام کنید.
برخلاف صدور برگه سبز که مراحل پیچیده دارد، صدور پته گمرکی بسیار راحت است و روشی مناسب برای ترخیص کالای غیر تجاری در سریع ترین زمان ممکن است. در این روش برای ترخیص کالا به انجام برخی مراحل ترخیص مانند تنظیم اظهارنامه و ثبت سفارش کالا در سامانه EPL، نیازی ندارد.
ترخیص کالا به روش پته گمرکی در مجموعه بازرگانی تلاش و توسعه
همانطور که در مقاله بالا بیان کردیم پته گمرکی یکی از بهترین روش ترخیص برای کالاهای غیر تجاری است. ترخیص کالا پیچیده و زمان بر است، برای تسهیل و تسریع کار بهتر است از کارشناسان متخصص و با تجربه در امر ترخیص کالا از گمرک کمک بگیرید. همچنین برای اطلاع از هزینه ترخیص کالا خود به روش پته گمرکی، با کارشناسان با تجربه ی بازرگانی تلاش و توسعه از طریق شماره های درج شده بر روی سایت، تماس بگیرید.