شرایط-واردات-خودرو-دست-دوم

میدانید شرایط واردات خودرو دست دوم چیست ؟

در بهار امسال (1402) واردات خودرو های کارکرده تصویب شد و نمایندگان مجلس و موافقان این طرح معتقد هستند که واردات خودروهای کارکرده می‌تواند زمینه‌ی کاهش قیمت خودرو در کشور را فراهم کند. در ادامه به بررسی مهم ترین قوانین و شرایط نحوه واردات خودرو دست دوم می پردازیم.

چه کسانی واجد شرایط واردات خودرو دسته دوم کارکرده هستند؟

از آنجایی که زمان زیادی از تصویب شدن این لایحه نمی‌گذرد، دستورالعمل و جزئیات واردات خودرو کارکرده به کشور به طور دقیق مشخص نیست. اما طبق گفته‌های مسئولان مهم‌ترین شرایط برای واردات این خودروها، اخذ کارت بازرگانی، مشخص بودن منبع تامین ارز برای بانک مرکزی و ارائه گواهی اسقاط ماشین هستند. همچنین یکی از مهم ترین قوانین طرح واردات خودرو دست دوم این است که هر کسی می‌تواند انواع خودروهای سواری، ون، مینی بوس، اتوبوس، کامیون و … را وارد کند، منتهی عمر خودروی وارداتی نباید بیشتر از 5 سال باشد. در ادامه به شرایط خرید خودروهای وارداتی دست دوم می پردازیم.

مشاوره تلفنی ما: 02141648

اخذ کارت بازرگانی و مشخص بودن منشا تامین ارز

رئیس مجلس جمهوری اسلامی، محمدباقر قالیباف، درباره شرایط واردات خودروهای دست دوم و ترخیص واردات خودرو دست دوم خارجی گفته است: « هر شخص حقیقی و حقوقی بدون داشتن کارت بازرگانی می‌تواند خودروی دست دوم وارد کند. »

منتهی این گفته پس از مدتی توسط قائم مقام وزارت نقض شد و گفتند که واردات هر گونه خودرو دست دوم یا نو باید در چارچوب آیین‌نامه تصویب واردات خودرو دست دوم دولت باشد. در واقع هر شخص حقیقی و حقوقی که می خواهد خودرو دست دوم وارداتی وارد کند، باید دارای 2 نوع ابراز صلاحیت باشد.

صلاحیت اول واردات خودرو دست دوم به مناطق آزاد، داشتن کارت بازرگانی است که صلاحیت واردات به کشور مبدا و صادرات از کشور مقصد را به شما می‌دهد. صلاحیت دوم این است که منشا تامین ارز باید مشخص باشد.

ارائه گواهی اسقاط

طبق گفته رئیس ستاد نوسازی ناوگان و خودروهای فرسوده، از شرایط واردات خودرو کارکرده خارجی اینست که تمامی خودروهای وارداتی نو و دست دوم لازم است برای شماره‌گذاری، دارای گواهی اسقاط باشند. بدین معنا که به ازای واردات هر دو خودرو و شماره‌گذاری آنها، باید گواهی اسقاط یک ماشین فرسوده ارائه داده شود.

طبق دستورالعمل واردات خودرو دست دوم، متقاضیان واردات خودروی کارکرده باید در سامانه اسقاط خودروهای فرسوده ثبت نام کرده و حساب کاربری بسازند. علاوه بر این باید گواهی اسقاط خودروهای خود، به منظور شماره‌گذاری را تهیه کنند تا سپس روند دریافت مجوز شماره‌گذاری خودروهایشان طی شود.

یکی از شرایط واردات خودرو شخصی دست دوم که اکنون از لایحه حذف شده، شرط وجود نمایندگی در داخل کشور بوده است. این شرط اذهان می داشت که افراد متقاضی می‌توانند انواع خودروهای دست دوم را به کشور وارد کنند، اما به شرطی که شرکت سازنده آن خودرو در کشور ثالث نمایندگی رسمی داشته باشد.

شرایط ذکر شده در بالا برای خودروهای وارداتی از مناطق آزاد کشورهای همسایه و سایر کشورها صدق می‌کند. حال که شرایط واردات خودرو دست دوم از دبی را ذکر کردیم، می‌خواهیم درباره واجدین شرایط واردات خودرو از دبی و تعرفه‌های گمرکی و شرایط ماشین وارداتی دست دوم آن توضیح دهیم.

اگر شرایط لازم را برای واردات خودرو کارکرده نداشتید، نگران نباشید!

بهترین-شرکت-وارد-کننده-خودرو-های-کارکرده

همانطور که گفتیم افرادی می‌توانند اقدام به واردات خودرو کنند که 3 شرط مهم ذکر شده را داشته باشند. در واقع هر فردی که شرایط وارد کردن خودرو کارکرده را داشته باشد، می‌تواند انواع خودروهای دست دوم خارجی را وارد کند. منتهی اگر شما واجد شرایط واردات ماشین دست دوم نیستید، باید از طریق یک شرکت بازرگانی معتبر که سالهاست در زمینه واردات و ترخیص کالا فعالیت می‌کند، این کار را انجام دهید. از جمله چنین شرکت‌هایی می‌توان به شرکت ترخیص کالا اشاره کرد.

واردات کالا روندی سخت و پیچیده دارد و برای شخصی که تجربه‌ای در این زمینه ندارد می تواند سخت‌تر هم باشد. در نتیجه اگر کلیه کارهای ثبت سفارش و خرید کالا تا واردات و ترخیص آن را به یک شرکت و ترخیص کار گمرک مطمئن بسپارید، خیال خودتان نیز راحت‌تر است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با شرایط واردات خودرو سنگین دست دوم، شرایط واردات خودروهای کارکرده و یا شرایط واردات خودرو با کارت بازرگانی با ما تماس بگیرید.

تعرفه گمرکی واردات خودرو دست دوم

هزینه ترخیص واردات ماشین دست دوم یا تعرفه گمرکی خودروهای دست دوم مانند تعرفه گمرکی واردات کامیون دست دوم توسط سازمان گمرک کشور بر طبق حجم موتور خودرو محاسبه می‌شود. تعرفه وارداتی این خودروها از 20 تا 175 درصد متغیر است. کمترین تعرفه وارداتی (20 درصد) متعلق به خودروهایی با حجم موتور کمتر ازcc  1000، و بیشترین تعرفه خودروهای دست دوم وارداتی (175 درصد) مربوط به خودروهایی با حجم موتور بیش ازcc  3000 می‌باشد.

در ادامه تمامی این تعرفه گمرکی خودرو دست دوم را به تفکیک می‌توانید مشاهده کنید که مربوط به حقوق وارد کردن خودرو دست دوم بنزینی هستند.

  • حجم موتور کمتر از 1000 cc ، 20 درصد
  • حجم موتورcc 1001 تاcc  1500 ، 70 درصد
  • حجم موتور 1501 cc تا 2000 cc ، 95 درصد
  • حجم موتور 2001 cc تا 2500 cc ، 135 درصد
  • حجم موتور 2501 cc تا 3000 cc ، 165 درصد
  • حجم موتور بالاتر از 3000 cc ، 175 درصد

جالب است بدانید که تعرفه واردات خودرو دست دوم، 4 درصد بیشتر از خودروی صفرکیلومتر می‌باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با مراحل واردات خودرو دست دوم و یا تعرفه واردات قطعات دست دوم خودرو میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

هزینه های جانبی  گمرکی برای بخشنامه واردات خودرو دست دوم

تعرفه-گمرکی-واردات-خودرو-دست-دوم

علاوه بر هزینه ترخیص خودروی دست دوم، از جمله شرایط قوانین واردات خودرو دست دوم از مناطق آزاد پرداخت یکسری هزینه‌های گمرکی جانبی است. نحوه محاسبه تعرفه گمرکی خودرو به صورت زیر است:

  • 9% مالیات بر ارزش افزوده خودرو دست دوم
  • 1% حقوق ورودی برای عوارض واردات خودرو هلال احمر
  • 10% ارزش گمرکی خودرو برای عوارض راهنمایی و رانندگی و عوارض گمرکی واردات خودرو
  • 3% ارزش گمرکی جهت شماره‌گذاری
  • 10% ارزش گمرکی واردات خودروهای هیبریدی
  • 2% مالیات واردات خودرو دست دوم علی الحساب در صورت نداشتن کارت بازرگانی معتبر
  • هزینه‌های جانبی ریالی واردات اتوبوس، کامیون و مینی بوس
  • هزینه نقل و انتقال خودرو به عنوان عوارض شهرداری

جهت کسب اطلاع از هزینه ترخیص کالا با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل فرمایید.

واردات خودرو دست دوم چه مزایا و معایبی به همراه دارد؟

هدف تصویب لایحه واردات خودروهای دست دوم و شرایط واردات خودرو خارجی در حقیقت آرام شدن التهابات بازار خودرو و کاهش قیمت‌ها بوده است. اما به جز این، مزایای دیگری نیز به همراه دارد که عبارتند از:

  • در دسترس بودن خودروهای باکیفیت خارجی
  • کاهش قیمت خودروهای خارجی به میزان 50 تا 80 درصد
  • به‌وجود آمدن فضای رقابتی با هدف تعادل در عرضه و تقاضا
  • قدرت انتخاب بالا برای خریداران و گروه‌های مصرف

با این حال هر قانونی علاوه بر مزایای متعدد، یکسری معایب نیز به همراه دارد که به شرح زیر هستند:

  • انحصار قیمت گذاری بر روی خودروهای خارجی توسط واردکنندگان
  • عدم وجود زیرساخت‌‎های گمرکی برای آزادسازی واردات خودرو
  • به‌وجود آمدن اختلاف نظر میان سازندگان و واردکنندگان خودرو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی بندرعباس، ترخیص کالا از گمرک خرمشهر و دیگر گمرک ها، تعرفه واردات ماشین آلات دست دوم اروپایی، شرایط ورود خودرو دست دوم خارجی،  نحوه واردات تجهیزات خودروسازی، قانون واردات خودرو دست دوم کافی، شرایط واردات خودرو برای اشخاص حقیقی کافی است از طریق شماره های درج شده با کارشناسان بازرگانی تلاش و توسعه در ارتباط باشید.

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

.