فرق ارز ترجیحی و نیمایی

میدانید فرق ارز ترجیحی و نیمایی چیست ؟

بازرگانان برای تجارت و خرید و فروش کالا به صورت بین المللی، نیاز به ارز دارند. در ایران ارزها به پنج دسته ارز آزاد، ارز دولتی ، ارز صرافی، ارز نیمایی، ارز ترجیحی دسته بندی می شود. ارز ترجیحی و ارز نیمایی مهم ترین ارز ها برای واردات و صادرات کالا هستند. اگر می خواهید فرق ارز ترجیحی و نیمایی را بدانید باید با مفاهیم هر کدام از آن ها آشنا شوید. در این مقاله از شرکت ترخیص کالا و بازرگانی تلاش و توسعه به معرفی انواع ارز پرداخته ایم.

 

فرق ارز نیمایی و ارز ترجیحی چیست ؟

تفاوت قیمت ارز نیما و ترجیحی در این است که نرخ ترجیحی از نرخ ارز نیمایی و ارز نیمایی عموما از نرخ آزاد پایین‌تر است. ارز نیمایی به اشخاصی تعلق می گیرد که تنها در سامانه نیما ثبت نام کنند و قیمت آن را صرافی ها پیشنهاد می دهند اما نرخ ارز ترجیحی با توجه به شرایط اقتصادی و توسط دولت تعیین می شود. ارز ترجیحی برای خرید کالاهای اساسی است و به هر کالایی تعلق نمی گیرد. ارز نیمایی را فقط واردکنندگان کالاهای خاص می‌توانند دریافت کنند. در ادامه به بررسی کامل تر این دو ارز می پردازیم.

 

مشاوره تلفنی ما: 02141648

 

ارز ترجیحی چیست؟

با افزایش ناگهانی نرخ ارز دولت تمهیداتی را اتخاذ کرده است که به موجب آن برای واردات کالاهای اساسی چون گندم، جو ،برنج، روغن نباتی، تخم مرغ، گوشت قرمز و گوشت سفید ارز ترجیحی 4200 هزاز تومانی در نظر گرفته است تا به این شکل از بخش های کم بهره و ضعیف جامعه در مقابل قیمت ها حمایت و از افزایش قیمت های ناگهانی این کالاهای اساسی جلوگیری کند.

البته ارائه این ارز مشکلاتی به همراه داشته است. با اینکه مصرف همه گروه های کالای اساسی در کشور روند رو به کاهشی داشته، اما واردات کالاهای اساسی رشد پیدا کرده است. از سمت دیگر این کار به تولید کنندگان کالاهای اساسی داخل کشور آسیب می زند و در نهایت هزینه های زیادی را بر دوش تامین کنندگان کالاهای اساسی متحمل می کند.

اهداف اصلی تعیین ارز ترجیحی

مهم ترین هدفی که باعث اجرای این سیاست شده است، جلوگیری از تورم و افزایش قیمت ها برای کالاهای مهم و اساسی و کنترل کردن نوسانات در بازار های داخلی است.

ارز نیمایی چیست؟

ارز نیماییدر سال 97 سامانه نیما مخفف، نظام یکپارچه معاملات ارزی، راه اندازی شد. در ابتدا کالاهای اساسی 10 بخش بودند که بعدها کالاهای اساسی 7 قلم بودند که مابقی این کالاها در اولیت دوم قرار گرفتند. به این کالاها که در اولویت بندی دوم قرار گرفته اند به آن ها ارز نیمایی اختصاص پیدا می کند.  ارز نیمایی به ارزی می گویند که جهت واردات کالاهای اساسی مردم وارد کشور می شود. اگر این کالاهای اساسی با نرخ آزاد ارز وارد کشور شود مردم قادر نیستند آن ها را خریداری کنند.

سامانه نیما و ارز نیمایی با هدف فراهم کردن محیطی امن برای خرید و فروش ارز برای کلیه واردکنندگان و صادرکنندگان راه اندازی شده است. تا به این شکل نیاز واردکنندگان کالا را جهت تامین ارز لازم برای تجارت بین‌الملل را فراهم کند.

نحوه تعیین ارز نیمایی در کشور

بانک مرکزی با در نظر گرفتن مواردی مانند نرخ تورم و میزان پوشش ‌دهی ارز و هم چنین عرضه و تقاضا ، قیمت ارز نیمایی را تعیین می‌کند

برای تعیین ارز نیمایی بازرگانان وارد سامانه تجارت می شوید و در سامانه ثبت نام می کنید. این درخواست به سامانه نیما ارسال می شود و صرافی ها و کلیه صرافی ‌ها به ‌عنوان فروشنده صادر کنندگان قیمت پیشنهادی خود را به شما می دهند و وارد کنندگان کالا به ‌عنوان متقاضی خریدار ارز محسوب می‌شوند.

مشاوره تلفنی ما: 02141648

چه کالاهایی با ارز نیمایی بخریم؟

کالاهایی که با استفاده از ارز نیمایی و از طریق سامانه نیما می توان خریداری کرد شامل موارد زیر می شود:

  • صنایع معدنی و کشاورزی
  • لوازم برقی، الکترونیکی و مخابراتی
  • ماشین آلات و تجهیزات و قطعات خودروسازی
  • لاستیک
  • پلاستیک
  • مواد و محصولات شیمیایی و سلولزی
  • تجهیزات حمل و نقل
  • محصولات غذایی، آشامیدنی
  • محصولات پتروشیمی و گاز مایع
  • محصولات فلزی و لوازم خانگی
  • نساجی، چرم و پوشاک

اگر در رابطه با ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی و دیگر گمرکات سوالی دارید میتوانید با مشاوران ما ارتباط بگیرید.

ارز نیمایی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

ارز ترجیحی

  • واردکنندگان کالاهای اساسی

وارد کنندگان کالاهای اساسی برای تامین نیازهای مردم تنها گروه واردکننده ‌ای هستند که می توانند از ارز دولتی استفاده کنند.

  • دانشجویان

افرادی که برای کسب علم و دانش به خارج کشور می روند می توانند ارز دولتی بگیرند و خدماتی را به کشور ارائه دهند.

  • بیماری های خاص

برخی از بیماری ‌های صعب ‌العلاج وجود دارد که بیماران برای درمان خود باید به خارج از کشور بروند. به دلیل بالابودن هزینه ‌های درمانی، این افراد می‌توانند از بانک مرکزی ارز نیمایی را دریافت کنند.

  • کارکنان دولتی

به برخی از کارکنان دولت و سفرا که برای انجام ماموریت های خود به خارج از کشور سفر می‌کنند، ارز نیمایی تعلق می گیرند تا با این روش هزینه ‌های دولت کمتر شود.

 

معرفی دو ارز مهم دیگر برای واردات

تفاوت قیمت ارز نیما و ترجیحی

ارز آزاد چیست ؟

ارز آزاد به ارزی گفته می شود که بیشترین قیمت را دارد که قیمت آن را  صرافی ها و دلالان تعیین می کنند.

ارز دولتی چیست؟

ارز دولتی در مقابل ارز آزاد قرار گرفته است. ارز دولتی یا مبادله ای از سوی مبادلات ارزی تعیین می شود و در این صورت می توانید کالاهای اساسی را با قیمت کمتری وارد بازار کنید تا فشار اقتصادی به مردم کمتر شود. البته به کالاهای لوکس ارز دولتی یا مبادله ای تعلق نمی گیرد.

مشاوره تلفنی ما: 02141648

تفاوت ها و شباهت های انواع ارز نیمایی و ارز ترجیحی

در این مقاله به فرق ارز ترجیحی و ارز نیمایی و توضیحات هر کدام پرداخته شد. از آنجایی که نرخ آزاد ارز بسیار زیاد است و این امر می تواند برای واردات انواع کالاها به واردکنندگان مشکل ایجاد کند و در نهایت می تواند فشار اقتصادی زیادی به مردم کشور وارد کند. برای همین دولت ارز ترجیحی را برای تامین کالاهای اساسی ارائه داد که البته هر کالایی را نمی توان با این ارز خریداری کرد. تا این که دولت سامانه نیما راه اندازی کرد تا با استفاده آن واردکنندگان از طریق ارتباط مستقیم با صادرکنندگان و صرافی ها نرخ پایین تری از ارز را برای خرید کالاهای خود پرداخت کنند. امیدوارم بعد از خواندن این مقاله با فرق ارز ترجیحی و ارز نیمایی آشنا شده باشید. شما خوانندگان محترم می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به ترخیص کالا از گمرک با مشاوران ما در بازرگانی تلاش و توسعه تماس بگیرید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

.