ترخیص کالا از ترکیه

واردات از کشور ترکیه یکی از بیشترین موارد واردات کالا به کشور محصوب می شود. کشور ترکیه یکی از شرکای تجاری دیرینه کشور ایران محسوب می شود؛ به گونه ای که همواره شاهد برقراری تعاملات تجاری زیادی بین ایران و ترکیه هستیم.
روابط تجاری گرم بین این دو کشور همسایه باعث شده که تجار و بازرگانان ایرانی تمایل زیادی برای واردات کالا از ترکیه داشته باشند. واردات و ترخیص کالا از ترکیه مستلزم کسب اطلاعات کامل و جامع در این رابطه است.
ترکیه کشوری آسیایی اروپایی است که در بین کشورهای ایران، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، سوریه، عراق، بلغارستان و یونان قرار داد. ترکیه از شمال به دریای سیاه و از غرب به دریای مدیترانه راه پیدا می کند.

 

اقتصاد این کشور اوراسیایی تا حد زیادی متکی بر تولیدات کشاورزی است. ترکیه از نظر تولید محصولاتی نظیر زیتون، گیلاس، فندق، پسته، بادام، جو، گندم، سیب زمینی، چغندر، سیب، لیمو، چای و کتان در ردیف برترین کشورهای دنیا قرار دارد؛ بنابراین این محصولات می توانند مورد توجه تجار و بازرگانانی قرار بگیرند که به امر تجارت و واردات از ترکیه بخصوص در زمینه محصولات کشاورزی علاقمند هستند.

جالب است بدانید که ترکیه معمولاً در ردیف پنج کشور اولی قرار دارد که بیشترین حجم کالاهای وارداتی به ایران را دارد. بخش عمده ترخیص کاللا از ترکیه از طریق گمرک بازرگان واقع در استان آذربایجان غربی وارد ایران می شوند؛ در حقیقت گمرک بازرگان واقع در نزدیکی منطقه آزاد تجاری ماکو نقش دروازه بین دو کشور ایران و ترکیه را ایفا می کند.

برای انجام هرعمل بازرگانی نیاز به کسب اطلاعات درباره خدمات ثبت سفارش کالا مد نظر خود دارید که امید است در ادامه این مطلب اطلاعات کافی را در این زمینه بدست اورید.

 

 

بیشترین واردات ایران از ترکیه

بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی از ترکیه که توسط تجار و بازرگانان ایرانی به ایران وارد می شوند:

  • فندق
  • میوه
  • سبزیجات
  • پوشاک
  • طلا
  • جواهرات
  • وسایل آرایشی و بهداشتی
  • فلزات
  • کاشی و سرامیک
  • و …

ترخیص کالا از ترکیه تنها به محصولات کشاورزی محدود نمی باشد، این کشور در صاردات پارچه و انواع البسه نیز دارای صادرات بالایی می باشد که یکی از کشورهایی که در حوزه البسه از ترکیه واردات دارد ایران می باشد.

جالب است که بدانید در صورت واردات برخی کالاها از ترکیه می توانید از تخفیفات تعرفه ترجیحی بین دو کشور بهره ببرید.

ارسال کالا از اروپا به ترکیه جهت ترخیص کالا از ترکیه :

قابلیت و امکان ترخیص کالا از ترکیه ، خصوصا برای واردات کالاهایی که قابلیت و امکان حمل بدون واسطه از اروپا به کشور‌ایران ندارند، هم مهیا است , به‌این صورت که کافی است کالا از اروپا به ترکیه ارسال شود، بعد از ترخیص کالا از ترکیه ، کالا در گمرک بازرگان یا گمرک غرب تهران ترخیص شود.

اما واقعاً چه عواملی باعث می شوند که تجار و بازرگانان ایرانی تا به این حد به واردات و واردات از کشور ترکیه تمایل نشان دهند؟
جدای از روابط قوی تجاری بین دو کشور ایران و ترکیه، عوامل مختلفی تجار و بازرگانان ایرانی را به واردات و واردات از ترکیه تشویق می کنند.
یکی از این عوامل، فاصله کم بین کشور ایران و ترکیه است؛ این فاصله کم به تجار اجازه می دهد که با صرف هزینه و زمان کم اقدام به واردات کالای موردنظر خود از کشور ترکیه کنند.
از طرف دیگر تجار به ترکیه به چشم دروازه ای به سمت اروپا نگاه می کنند؛ یعنی از طریق کشور همسایه ترکیه می توانند خیلی سریعتر و به صرفه تر به محصولات اروپایی دست پیدا کنند.
همچنین پس از اجرای تحریم های اقتصادی بر علیه ایران، امکان واردات مستقیم از خیلی از کشورهای صنعتی اروپا عملاً غیر ممکن شده؛ از این رو تجار کالاهای موردنظر را اول وارد کشور ترکیه کرده و سپس از آنجا وارد ایران می کنند.

اما آیا تجار ایرانی مجاز به واردات هر نوع کالایی از ترکیه به ایران هستند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر، این امر امکان پذیر نیست. کالاهایی که از ترکیه وارد کشور ما می شوند به هیچ عنوان نباید در زمره کالاهای ممنوع الورود باشند.

در واقع طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران ورود برخی از کالاها مانند تجهیزات پزشکی مستعمل، مواد مخدر و مشروبات الکلی به ایران ممنوع است. تنها کالاهای مجاز و مشروط، مجوز ترخیص را دریافت خواهند کرد.
منظور از کالای مجاز، کالایی است که بی هیچ قید و شرطی اجازه ورود به کشور را دارد اما کالای مشروط، کالایی است که واردات آن مشروط بر اخذ مجوز از یک سازمان معین است مانند مواد دارویی و بهداشتی که برای واردات آنها مستلزم اخذ مجوز از وزارت بهداشت است.

قوانین حاکم بر پروسه واردات کالا از ترکیه

قوانین واردات کالا از ترکیه به ایران با مقررات حاکم بر واردات کالا از سایر کشورها به ایران یکسان و مطابق با قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران است.
اما از آنجایی که هم ایران و هم ترکیه در معاهده ای تحت عنوان کنوانسیون تیر عضویت دارند؛ قوانین واردات از ترکیه نسبت به واردات از دیگر کشورها تا حدودی آسانتر است چون طبق مفاد کنوانسیون تیر، پلیس ترکیه حق باز کردن پلمپ گمرک و بررسی محموله ای که از گمرک ترکیه ترخیص و به سمت ایران راهی شده است را ندارد؛ مگر در مواردی که محموله مورد ظن واقع شود. به همین دلیل پروسه واردات از ترکیه نسبتاً با سرعت بیشتری اتفاق می افتد.

مراحل ترخیص کالا از ترکیه

سفارش، خرید و ترخیص کالا از ترکیه نیازمند طی کردن مراحل مختلفی است که به شرح زیر می باشد:

  • شناسایی تولید کننده یا فروشنده در ترکیه

تجار و بازرگانانی که قصد واردات کالا از ترکیه را دارند، در ابتدای امر باید تولید کننده و یا فروشنده مورد نظر و قابل اطمینان خود را در ترکیه، جهت خرید محصولات مدنظر خود شناسایی کند.

  • گفتگو و مذاکره

عقد قراردادهای تجاری بدون ساعت ها گفتگو و مذاکره ممکن نیست. در این صورت برای خرید کالا از شرکت های ترکیه ای باید مذاکرات متعددی با فروشندگان صورت بگیرد تا قیمت ها مطابق با میل تاجران ایرانی باشد. همچنین میزان خرید کالا از شرکت های ترکیه ای در مذاکرات تعیین می شود. زمان تحویل گرفتن کالاها، کیفیت آنها و برخی دیگر از ویژگی های کالا، از دیگر مواردی هستند که در زمان عقد قرارداد باید به آنها توجه شود.

  • اخذ پرفورما و پکینگ لیست از فروشنده یا شرکت تولید کننده

پس از ارسال پروفرما ( پیش فاکتور ) توسط فروشنده و تایید آن توسط خریدار، قرارداد نهایی بسته می شود و تولیدکننده یا شرکت ترکیه ای با دریافت بخشی از مبلغ خرید، در صورت عدم وجود کالا در انبار اقدام به تولید کالا می نماید.

  • ثبت سفارش کالا

در سالهای قبل ثبت سفارش کالا قبل از ورود کالا انجام می گرفت و این باعث تسریع در روند ترخیص کالا می شد، چرا که در هنگام ورود کالا ثبت سفارش هم آماده بود. اما با مقررات اخیر مرحله ی آخر ثبت سفارش نیازمند ارائه ی شماره ی قبض انبار در سیستم ثبتارش می باشد. لذا کارشناسان این شرکت ترخیص کالا به محض دریافت شدن قبض انبار، نسبت به ثبت سفارش کالای وارداتی اقدام می نمایند.

سفارش ثبت شده در سیستم بایستی به تایید کارشناسان وزارت بازرگانی برسد که این تایید معمولا در فاصله ی زمانی یک روز اخذ می گردد. ضمنا پس از تایید شدن ثبت سفارش کد اظهار کالا بایستی توسط سامانه ی فوق به گمرک ابلاغ شود که گاهی این ابلاغ هم یک روز طول می کشد. بنابراین فاصله زمانی مورد نیاز برای ثبت سفارش یک الی دو روز کاریست.

  • اظهار گمرکی

پس از نشستن کد ثبت سفارش در سیستم، نوبت به اظهارنامه کالا می رسد. در این مرحله از فرایند ترخیص کالا از گمرک، تکمیل اظهارنامه واردات و ثبت آن در سیستم گمرک که به صورت آنلاین انجام می شود. نوع کالا، کمیت، علامت تجاری، فنی، مدل، ارزش و وزن کالا از جمله اطلاعاتی است که در زمان ورود کالا به گمرک به آنها توجه می شود.

  • ارزیابی اظهارنامه توسط کارشناسان گمرک

بررسی و تایید اظهارنامه در این مرحله ارزیابان گمرک کالا را ارزیابی می کنند تا از صحت مندرجات اطمینان حاصل نمایند. همچنین دایره ی ارزش گمرک در خصوص ارزش درج شده در اسناد بررسی و نتیجه را تایید می نماید.

  • اخذ مجوزهای لازم

چناچه کالا نیازمند دریافت گواهی استاندارد یا گواهی های خاص یا مجوز از مراجع مربوطه (مانند نظام پزشکی یا مخابرات …) باشد، ابتدا باید این مجوزها دریافت گرد، در غیر اینصورت و تایید صحت کلیه مندرجات از طرف کارشناسان گمرک، فیش های پرداخت هزینه ی گمرکی صادر گردیده و با پرداخت آنها پروانه ی خروجی کالا که مشابه همان اظهارنامه است پرینت گرفته می شود.

  • درب خروج

پس از انجام مراحل فوق و اتمام مراحل ترخیص کالا در گمرک، وسیله ی نقلیه ی مناسب جهت حمل کالای مشتریان به نقاط مختلف کشور فراهم گردیده و کالا بر روی آن بارگیری و وسیله ی نقلیه ی حامل بار ترخیص شده به درب خروج گمرک هدایت می شود. درب خروج خود در واقع یک گمرک کوچک است که کلیه ی مراحل را یکبار دیگر از ابتدا تا انتها چک میکند و پس از اطمینان از صحت کلیه مراتب و مراحل مهر خروج کالا روی پروانه زده شده و کالا اجازه ی خروج از گمرک را پیدا میکند.

اسناد مورد نیاز جهت ترخیص کالا از ترکیه

قبض انبار، بارنامه، پروفورما اینویس، پکینگ لیست و گواهی مبداء اسنادی است که در خصوص همه ی کالاها بایستی به گمرک ارائه شود.

 

واردات و صادرات کالا

نحوه ترخیص کالا از ترکیه

به صورت کلی برای ترخیص کالا از ترکیه باید به موارد زیر توجه کرد:

استعلام و مشخصات کالاها

دریافت مشخصات کامل فنی و قیمت کالا یکی از موارد بسیار مهمی است که در زمان ترخیص کالا از ترکیه باید به آن دقت شود. تمامی خریداران و بازرگانان ایرانی موظفند تا این اطلاعات را از فروشندگان کشور ترکیه دریافت کرده و در قسمت اظهارنامه ترخیص کالا به سازمان گمرک تحویل دهند.

تصمیم گیری برای محاسبه هزینه ها

قیمت کالایی که از ترکیه وارد ایران می شود، به عوامل مختلفی مانند شرایط فروش در بازار داخلی، قیمت تمام شده کالا، میزان تقاضا، زمان فروش کالا و … بستگی خواهد داشت.

در این رابطه ارائه پیش فاکتور از طرف فروشنده (پروفرما اینویس) با شرایط و مفاد دو جانبه به اداره گمرک ضرورت پیدا می کند. همچنین شرکت های تجاری می توانند قبل از واردات کالا از تعرفه های گمرکی و همچنین شرایط آن اطلاع پیدا کنند. این کار از طریق مشاوران و متخصصان واردات کالا در گمرکات کشور انجام می شود.

تعیین قیمت نهایی کالا

تا قبل از صدور برگه ترخیص کالا از ترکیه و انجام مراحل ترخیص کالا قیمت نهایی کالا تعیین نخواهد شد. بعد خرید محصولات از فروشندگان و تجار در ترکیه، قیمت نهایی نشده و باید منتظر محاسبات گمرکی نیز بود، با دریافت برگه ترخیص کالا این قیمت نهایی می شود. به این معنا که قیمت تمام شده واقعی کالا زمانی محاسبه می شود که هزینه های ترخیص کالا، حمل نقل، انبارداری و… مشخص شده باشد.

دریافت مجوزهای لازم برای کالاها

زمانی که کالاهای تجاری و وارداتی به گمرک وارد می شوند، باید تمامی مجوزها و استانداردهای لازم اخذ شده باشد. ارائه مدارک لازم دال بر صحت و سلامت کالا به اداره گمرک اهمیت زیادی دارد و ورود کالاها از ترکیه به هیچ عنوان از بازرسی های لازم مستثنی نیست. به این معنا که گمرکات بدون توجه به کشور طرف قرارداد تاجران ایرانی، تمامی روادید و قوانین تجارت داخلی را در زمان ترخیص کالا اعمال می کنند.

برای اطلاع از نحوه ی خدمات ثبت سفارش کالا می توانید به سایت ما مراجعه کنید.

هزینه ترخیص کالا از ترکیه

هزینه ترخیص کالا از ترکیه به موراد بسیار زیادی بستگی دارد که می تواند شامل هزینه های حمل و نقل کالا، نوع حمل نقل، هزینه انبارداری، باربری، تخلیه، تعرفه آزمایشگاه، بارگیری، بدرقه کالا ، کارشناسی کالا و غیره… باشد.

هزینه های گمرکی ذکر شده به صورت مجزا از حقوق ورودی کالا وصول می گردد. حقوق ورود کالا جهت ترخیص کالا 5% ارزش گمرکی که به اضافه سود بازرگانی است که سازمان گمرک ایران مسئولیت وصول آن را به عهده دارد و جهت رویه واردات قطعی کالا وصول می نماید.

ترخیص کالا از ترکیه یکی دیگر از خدمات شرکت ترخیص کالا تلاش و توسعه می باشد ما آماده ایم با بهره گیری از تیم تخصصی و حرفه ای ترخیص کالا، ترخیص انواع کالاهای شما بازرگانان و تجار محترم را به بهترین نحوه ممکن و با سرعت و دقت بر عهده میگیریم.

کارشناسان بازرگانی تلاش و توسعه آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در زمینه ترخیص کالا از ترکیه و دیگر کشورها می باشند، در صورت نیاز به مشاوره می توانید با شماره های مندرج در سایت ترخیص کالا تلاش و توسعه، تماس گرفته و با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (6 امتیاز)

۱۸ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

.