cfr چیست؟

آیا با اصطلاح cfr  آشنا هستید اگر در تجارت بین الملل فعالیت می کنید حتما این اصطلاح را شنیده اید. در این نوع قرارداد خریدار و فروشنده کالا وظایف مشخص برای حمل و نقل کالا و پرداخت هزینه ها برعهده دارد. اگر می خواهید نحوه حمل و نقل در روش CFRآشنا شوید و بدانید cfr چیست این مقاله از بازرگانی تلاش و توسعه که خدمات ترخیص کالا را به صورت تخصصی انجام می دهد. به شما کلیه اطلاعات در رابطه با قوانین و مقررات روش cfr آورده است که به شما در فرایند حمل و نقل و صادرات و واردات کالا کمک می کند که با مشکل مواجه نشوید و ضرر نکنید!

cfr مخفف چیست؟

اصصلاح CFR مخفف Cost and Freight که منحصراً در حمل و نقل با کشتی مورد ‌استفاده قرار می‌گیرد. 

معنی cfr چیست؟

cfr به معنی هزینه یا ارزش کالا و کرایه حمل تا بندر مقصد است. فروشنده نه ‌تنها مسئول تحویل کالا به بندر تعیین شده است، بلکه باید هزینه حمل ‌و نقل کالا تا بندر مقصد را نیز بپردازد. در قرارداد cfr فروشنده باید جهت حمل کالا قراردادی را امضا کند و تا زمانی که کالا به بندر مقصد مشخص شده نرسیده، وظیفه دارد که کلیه هزینه ‌ها و کرایه حمل را پرداخت کند. 

آیا cfr برای روش های حمل دیگر مناسب است؟

با توجه به پاسخ سوال حمل cfr چیست باید بگوییم که این اصطلاح در حمل و نقل بین المللی ریلی و زمینی به کار برده نمی شود و اغلب برای حمل ‌و نقل دریایی بیان می شود. ترم CFR مواردی که کالا در نقطه ای غیر از عرشه کشتی به حمل کننده تحویل می شود، مناسب نیست.

شرایط تحویل cfr چیست؟

تحویل کالا بر اساس CFR به ‌طور دقیق مشخص می‌کند که فروشنده و خریدار هر کدام چه مسئولیت ‌ها و هزینه‌ هایی را باید بر عهده دارند و ریسک‌ ها چگونه بین دو طرف تقسیم می ‌شود. بنابراین طبق قوانین و مقررات Cost and Freight پس از بارگیری کالا در کشتی، در صورتی که بار در حین راه آسیب ببیند یا این که به بندر مشخص شده راه پیدا نکند، فروشنده مسئولیتی در برابر این اتفاق نخواهد داشت. به ‌طور کلی، همه مسئولیت این فرآیند پس از بارگیری کالا بر عهده خریدار است و فروشنده فقط وظیفه تحویل کالا و پرداخت هزینه را برعهده دارد. 

قیمت cfr چیست؟

برای آن که بتوان قیمت معامله CFR  را محاسبه کنید و هزینه ترخیص کالا را بدانید، کافی است چند مورد را در نظر داشته باشید:

  • ارزش کالا
  • قیمت حمل از کارخانه یا انبار تا روی عرشه هزینه های گمرکی، هزینه های بندری، THC و…)
  • هزینه حمل دریایی تا بندر مقصد

در ادامه به وظایف خریدار و فروشنده در قاعده CFR می پردازیم.

وظایف خریدار در قاعده CFR

  • پرداخت بهای کالا براساس قرارداد فروش
  • تنظیم اعلامیه ای مبنی بر تعیین زمان اعزام کالا یا تعیین نقطه مکانی دقیق 
  • پرداخت کلیه هزینه ها بعد از تحویل کالا 
  • پذیرش ریسک از بین رفتن یا آسیب دیدگی کالا بعد از تحویل
  • انجام تشریفات صادرات واردات در موارد کاربرد پذیر 
  • تحویل به موقع کالا و امضای سند تحویل در محل مقصد در صورت توافق 

وظایف فروشنده در قاعده CFR

  • تهیه کالا و صورت حساب فروش مطابق با قرارداد فروش 
  • تنظیم دقیق قرارداد حمل    
  • تحویل کالا در زمان تعیین شده
  • پذیرش مسئولیت از بین رفتن یا خسارت دیدگی کالا پیش از تحویل کالا
  • ارائه کلیه هزینه های مرتبط به بیمه کالا به خریدار جهت انجام حمل و نقل کالا
  • تهیه سند تحویل با هزینه خود
  • انجام تشریفات گمرکی در موارد کاربرد پذیر
  • پرداخت هزینه های لازم تا زمان تحویل کالا هزینه های بازرسی هزینه تخلیه کالا در مقصد، هزینه مربوط به ترانزیت کالا

لزوم درج نام بندر حمل در قرارداد به روش CFR

درست است که معمولا اسم بندر مقصد در قرارداد فروش ذکر می شود اما گاهی اوقات ممکن است اسم بندر که ریسک فروشنده را به خریدار انتقال می دهد از قلم بیفتد. برای همین لازم است که نام بندر حمل حتماً در قرارداد فروش آورده شود.

تعیین نقطه مقصد در بندر تخلیه در معامله CFR

توصیه می کنیم حتماً به طور دقیق نقطه مقصد در بندر مقصد را مشخص کنید چون تعیین نقطه دقیق می تواند از برخی از مشکلات احتمالی که بر دوش فروشنده است جلوگیری کند. قرارداد یا قراردادهای حمل تنظیم شده از سوی فروشنده باید به خوبی پروسه حمل از محل تحویل تا بندر مقصد نام برده یا نقطه تعیین شده در آن بندر را پوشش دهد.

هزینه تخلیه در قاعده CFR

در صورت پرداخت هزینه تخلیه بار در نقطه تعیین شده در بندر مقصد امکان اخذ آن از خریدار برای فروشنده وجود نخواهد داشت. فقط در صورتی  فروشنده می تواند این هزینه را از خریدار طلب کند که از قبل در این مورد با خریدار به توافق رسیده باشند.

ترخیص کالا در ترم CFR بر عهده کیست ؟

در صورت لزوم، فروشنده باید مقدمات ترخیص کالا جهت صادرات را فراهم نماید. با این حال در زمینه ترخیص کالا برای واردات یا ترانزیت کالا از کشور ثالث یا پرداخت عوارض و نیز انجام تشریفات برای واردات کالا وظیفه ای بر دوش ندارد.

تفاوت fob و cfr چیست؟

بعد از اینکه با تعریف قراداد cfr چیست آشنا شدید و متوجه شدید که خریدار و فروشنده هر کدام چه وظایفی دارند که در ادامه شما را با تفاوت بین قواعد ob و cfr نیز آشنا می کنیم. در fob، خریدار وظیفه پرداخت هزینه حمل و نقل کالا را از بندر تعیین شده برعهده دارد. اما در CFR،خریدار هیچ تعهدی در قبال فروشنده برای انعقاد قرارداد حمل ندارد.

تنظیم صحیح قرارداد cfr با بازرگانی تلاش و توسعه 

در این مقاله با تعریف قاعده cfr چیست؟ پرداخته شد. تنظیم این قرارداد بدون کمک یک شرکت حمل ‌ونقل بسیار سخت و زمانبر خواهد بود. برای همین اگر می خواهید در فرایند حمل و نقل کالا از روش cfr استفاده کنید بهتر از از بازرگانی تلاش و توسعه کمک بگیرید همکاران ما با بهره گیری از تجارب مختلف در زمینه صادرات و واردات و حمل و نقل به شما کمک می‌کنند تا در کوتاه ترین زمان ممکن کالای خود را بدون هیچ‌ گونه مشکلی وارد یا صادر کنید و ترخیص کالا از گمرک را انجام دهید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی از خدمات بازرگانی تلاش و توسعه با شماره‌ های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید. 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

.