اخذ-مجوز-صادرات-کالا--

اخذ مجوز صادرات کالا

صادرات یکی از فعالیت های مهم تجاری است که در طی آن یک کالای داخلی به نواحی فرامرزی ارسال می شود. برای صادرات یک کالا بایستی مجوزهای مختلف را دریافت کنید تا تجارتتان قانونی باشد. اخذ مجوز صادرات کالا اساسی ترین پیش نیاز یک تجارت فرامرزی است که برای این کار بایستی از تجربه و دانش کافی در این زمینه برخوردار باشید. این مقاله از بازرگانی تلاش و توسعه سعی دارد به آشنایی با مراحل و قوانین اخذ مجوز صادرات کالا بپردازد. اگر شما یک تاجر کم تجربه هستید، همراه ما باشید تا جواب چگونه مجوز صادرات کالا بگیریم را پیدا کنید.

 

مراحل اخذ مجوز صادرات کالا از صفر تا صد

مراحل اخذ مجوز صادرات کالا

برای اقدام برای اخذ مجوز صادرات کالا به خارج از کشور نیاز دارید چند مرحله را سپری کنید مراحل اخذ مجوزهای لازم برای صادرات کالا شامل موارد زیر می شود:

1. تاسیس یک شرکت قانونی

پیش نیاز اصلی و یکی از شرایط اخذ مجوزهای صادرات کالا تاسیس شرکت قانونی است که بعد از ثبت شرکت و تاسیس آن بایستی صادرکننده دو حساب بانکی در یکی از بانک های معتبر ایرانی یا در کشور موردنظر افتتاح کنند. حساب های بانکی برای انجام مبادلات ارزی بین خریدار و فروشنده الزامی است.

2. برنامه ریزی و تعیین مناسب ترین روش

در این مرحله از اخذ مجوز صادرات کالا بایستی ابتدا کلیه جوانب تجارت خود را بررسی کنید. تحقیقات لازم در زمینه آن کشور، نیاز به آن کالا، وضعیت قیمت کالا و قوانین صادراتی و غیره را کسب کنید. هم چنین ضروری است که وضعیت تجاری خود را هم بررسی کنید. بهترین راه برای گسترش تجارت خود در نظر گرفتن سرمایه اولیه  و تعیین قیمت گذاری کالا بازاریابی کالا می باشد. این کار به اجرای درست این مرحله در تسریع روند فعالیت های مربوط به صادرات کالا به شما کمک می کند

3. شناسایی نیاز بازار

صادرکنندگان کالا بایستی تمام وقت و هزینه خود را صرف پیدا کردن بازار فروش برای کالای موردنظرشان کنند. کشورهای مختلف برای صادر کالا را بررسی کنند تا بتوانند با بررسی بازار آن کشور کالای خود را به فروش برسانند و بتوانند به سود بیشتری دست یابند.

4. امور گمرکی

در این مرحله اقداماتی مانند: صدور فاکتور و گواهی مبدا و ارسال کالاها، تعیین ارزش گمرکی کالاها، گواهی بازرسی کالاها، عقد قرارداد حمل و بیمه کالاها، ، از گمرک به کشور مقصد انجام می شود که همه این اقدامات را بایستی صادرکننده انجام دهد. برای اطلاعات بیشتر درباره ترخیص کالا بین المللی با مشاورین بازرگانی تلاش و توسعه در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی ما: 02141648

مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز صادرات کالا

برای اخذ مجوز صادرات کالا به خارج از کشور لازم است یک سری اسناد و مدارک را تنظیم کرده و ارائه بدهید. مدارک لازم جهت اخذ مجوز صادرات کالا عبارتند از:

کارت بازرگانی

اصلی ترین گواهی برای اخذ مجوز صادرات کالا داشتن کارت بازرگانی است . تجار با در دست داشتن این کارت می توانند در حوزه تجارت بین المللی و ترخیص کالا از دبی و دیگر گمرکات فعالیت کنند و فعالیت آن ها کاملا قانونی است. اعتبار این کارت پس از صدور، حداکثر تا یک سال می باشد و برای دریافت آن بایستی به اتاق بازرگانی مراجعه کنید.

ارائه پیش فاکتور

جهت صدور یک کالا به بخش های فرامرزی همواره فروشنده برای اطلاع خریدار پیش فاکتوری تهیه و ارسال می‌کند. در این پیش فاکتور اطلاعاتی مانند، اطلاعات فروشنده، اطلاعات خریدار، مقدار کالا، ارزش واحد، مبلغ کل و غیره ذکر می شود.

قرارداد صادراتی

پس از ارائه پروفرما بایستی یک قرارداد دو طرفه و مطابق با قوانین صادراتی بین المللی توسط صادرکننده و دریافت کننده کالاها امضا شود.

گواهی استاندارد

برخی از کالاها هستند که مشمول قانون اجباری صادرات هستند. زمانی که کالای صادر شده شما جز این کالاها باشد  بایستی گواهی استاندارد برای صادرات را دریافت کنید.

لیست صورت عدل بندی

اگر کالای شما برای صادرات شامل بسته های کالایی گوناگون باشد، تهیه لیست عدل بندی و ارائه ی آن به سازمان گمرک جز ملزومات به شمار می رود.

گواهی بهداشت و قرنطینه

یک گواهی دیگر در نحوه دریافت مجوز صادرات کالا این است که کالاهای دامی و نباتی در هر کشوری به گواهی وزارت بهداشت نیاز دارند. برای ورود یا خروج هر گونه دام زنده یا فراورده های آن، انواع سموم دامپزشکی و مواد ضد عفونی کننده، واسکن ها و انواع دارو های بیولوژیکی بایستی گواهی بهداشت و قرنطینه را دریافت کنید.

گواهی انرژی اتمی

صادرکنندگان این گواهی را زمانی می تواند اخذ کند که کالای مورد نظر شامل مواد غذایی و یا پس مانده های فلزی باشد.

شناسنامه فرش

در صورتی که کالای مورد نظر برای صادرات، فرش دستباف باشد، بایستی سندی یا شناسنامه فرش به سازمان گمرک ارائه دهید.

انتقال وجه

جهت انتقال وجه صادرکننده می تواند از سیستم های بانکی و اعتبارات اسنادی یا صرافی های مجاز استفاده کند.

 

انواع صادرات

انواع صادرات

به طور کلی با توجه به نحوه ارسال کالا به خارج از کشور صادرات به دو دسته صادرات مستقیم و صادرات غیر مستقیم تقسیم می شود.

  • صادرات مستقیم

در صادرات مستقیم تولید کننده کالا کلیه مراحل ارسال کالا تا مقصد را خود انجام می دهد و هزینه آن را پرداخت می کند. این نوع از صادرات برای شرکت ها و سازمان هایی مقدور است که فروش و سود آوری مناسبی دارند.

  • صادرات غیر مستقیم

این اصطلاح در بین شرکت های تازه کار در حوزه تجارت بسیار رواج دارد. در این نوع صادرات تولید کنندگان قادر به تامین مالی سرمایه های لازم برای صادرات کالا نیستند برای همین از تخصص شرکت های واسط برای فروش و ارسال محصولات خود به خارج استفاده می کنند. صادرات غیر مستقیم نسبت به صادرات مستقیم ریسک سرمایه گذاری پایین تری دارد.

 

کدام کالاها را می توان صادر کرد؟

بر اساس ماده 2 قانون مقررات واردات و صادرات کالا، صادرات کالا به سه دسته عمده کالای مجازی ، کالای مشروط، کالای ممنوع الصدور تقسیم می شود.

  • کالای مجاز

به کالاهایی گفته می شود که برای صادرات به جز مدارک عمومی صادرکننده نیاز به ارائه گواهی استاندارد و بهداشت ندارد.

  • کالاهای مشروط

این کالاها فقط بعد از سپردی کردن فرایند و ضوابط قانونی مختلف و ارائه اسناد و مدارک معتبر می توانند صادر شوند. همچنین بایستی کلی سازمان هایی مثل وزارت بازرگانی و سازمان گمرک برای خروج این کالا ها از کشور موافقت کنند.

  • کالاهای ممنوع الصدور

صادر کردن این نوع کالاها از نظر قانونی ممنوع است. دولت بسته به سیاست گذاری های خود می تواند در برخی از شرایط صدور برخی از کالاها را ممنوع کند.

مشاوره تلفنی ما: 02141648

اخذ مجوز صادرات کالا همراه با بازرگانی تلاش و توسعه

اخذ مجوز صادرات کالا با توجه به  قوانین آن کشور و ساز و کارهای قانونی آن سیاست گذاری های هر کشور می تواند متفاوت باشد. برای همین بی اطلاعی از این قوانین پروسه صادرات کالا به خارج را پیچیده و سخت کند. برای همین شما برای بهبود و گسترش تجارت خود و انجام خدمات ترخیص کالا به یک شرکت بازرگانی نیاز دارید که همراه شما بوده و دانش و تخصص لازم در زمینه قوانین اخذ مجوز صادرات کالا را داشته باشد. بازرگانی تلاش و توسعه با کادری از کارشناسان در حوزه صادرات کالا به شما کمک می کنند که در راه تجارت خود موفق باشید و به سود آوری برسید. برای بهره گیری از مشاوره همکاران ما کافی است با پل های ارتباطی ما در تماس باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

.