در زمان ترخیص کالا از گمرک باید اظهارنامه سیستم گمرک به ثبت برسد. در این مقاله سعی داریم به تعریف و راهنمای نحوه دریافت کوتاژ صادرات بپردازیم. اگر می خواهید بدانید که کوتاژ صادراتی چه کاربردی در بازرگانی دارد این مقاله از بازرگانی تلاش و توسعه را از دست ندهید.
کوتاژ صادراتی چیست ؟
کوتاژ شماره ای است که پس از ثبت اظهارنامه گمرکی در سامانه EPL به تجار تعلق میگیرد. تا به این شکل ماموران گمرک بتوانند به راحتی محموله ها را بررسی کنند که نشان می دهد کالای وارد شده با کالای اظهار شده در سامانه مطابقت دارد.
جهت اخذ کوتاژ صادراتی ابتدا وارد سامانه ELP یا Electronic Packing List شوید. وقتی که اظهارنامه کالای مربوط را در سامانه ثبت می کنید سامانه اظهارنامه را قفل می کند که به آن عمل کوتاژ می گویند. همزمان با آن یک کدخاص یا شماره ویژه به اظهارنامه اختصاص پیدا می کند که به آن شماره کوتاژ می گویند. از زمان بارگیری کالا در گمرک تا زمان ترخیص کالا شما به این شماره کوتاژ نیاز دارید.
مدارک لازم برای تنظیم اظهارنامه:
- کارت بازرگانی
- بارنامه
- بیمه نامه
- ترخیصیه
- گواهی مبدا
- اظهارنامه واردات قطعی
- گواهی و فاکتورهای خرید کالا
- مجوزهای ثبت سفارش
نحوه دریافت کوتاژ صادراتی
همان طور که گفته شد، برای دریافت شماره کوتاژ صادراتی بایستی اظهارنامه کالا در گمرک به ثبت برسد. وارد سامانه EPL شوید فیدهای لازم را پر و اطلاعات لازم را وارد کنید. پس تایید اظهارنامه به محموله شما یک شماره کوتاژ صادراتی تعلق می گیرد. بعد از آن هر زمان که بخواهید می توانید با ورود به سامانه و با استفاده از شماره کوتاژ، کالای خود را رهگیری کنید.
شماره کوتاژ صادراتی
بعد از اظهار و ثبت کالای صادراتی در سامانه، جهت پیگیری کالا شماره سریالی در به شما تجار محترم داده می شود. این شماره سریال که هشت رقم دارد تا زمانیکه به طور کامل کالای خود را از گمرک ترخیص نکرده اید باید شماره کورتاژ را نگه دارید. چون بدون وجود آن موفق به انجام کارهای مربوط به ترخیص کالا نخواهید شد. چنانچه در زمینه ثبت اظهارنامه، نحوه استعلام کوتاژ صادراتی و یا خدمات ترخیص کالا به راهنمایی بیشتری نیاز داشتید می توانید با مشاوران باتجربه یک شرکت بازرگانی مشورت کنید.
کاربردهای کوتاژ صادراتی
با استفاده از کوتاژ صادراتی برای واردات کالا می توانید کارهای زیر را انجام دهید:
- اخذ و پیگیری مجوزهای لازم تا زمان حمل و قبل از خروج کالا از گمرک
- بررسی کالا در هنگام ورود یا خروج از گمرک
- بازرسی کالا در گمرک توسط مسئول مربوط
- دریافت برگه ترخیص از گمرک
- پیگیری فرآیند ترخیص کالا در تمامی مراحل
- برای اعتراض یا شرکت در کمیسیونهای گمرکی
- جهت رفع تعهد ارزی صادرکننده
تعهد ارزی و رفع تعهد کوتاژ صادراتی
یکی از مهم ترین کاربردهای کوتاژ رفع تعهد کوتاژ صادراتی است. صادرکننده ارز موظف است پس از صادرات کالا، ارز را به چرخه اقتصادی کشور بازگرداند. تجار بایستی برای رفع تعهد ارزی کارهای زیر را انجام دهند:
- واردات کالا در قبال صادرات از طریق صادرکننده یا شخص ثالث
- فروش ارز حاصل از صادرات به صورت حواله در سامانه نیما
- بازپرداخت تسهیلات ارزی با استفاده از ارز حاصل از صادرات
- فروش ارز حاصل از صادرات را به صورت اسکناس در صرافی های مجاز و بانک ها
نحوه واگذاری کوتاژ صادراتی
تجار می توانند بعد از تعهد ارزی با واگذاری کوتاژ رفع تعهد ارزی را به شخص دیگری واگذار کنند. چنانچه شما قصد دارید کالایی را وارد کنید می توانید به بانک عامل مراجعه کرده و پروانه صادراتی را جهت تامین ارزی را ارائه دهید. اما اگر می خواهید کوتاژ صادراتی را واگذار کنید، بایستی هر دو طرف صادرکننده و وارد کننده با حضور در سامانه نیما اقدام به خرید و فروش کوتاژ صادرتی کنید. باید این نکته را بدانید که واگذاری کوتاژ کاملا توافقی انجام می شود و این فرایند در هیچ سامانه گمرکی به ثبت نمی رسد.
دریافت کوتاژ صادراتی توسط بازرگانی تلاش و توسعه
در این مقاله به بررسی تعریف کوتاژ صادراتی چیست و اشنایی با کوتاژ صادراتی پرداخته شد . تاجرانی که قصد اخذ کوتاژ صادراتی را دارند، بایستی با کلیه مراحل ترخیص کالا و بخش نامه های آن آشنایی داشته باشند تا بتوانند تجارت خود را با موفقیت پشت سر بگذارند. برای همین بهتر است از ترخیصکاران حرفه ای کمک بگیرید. ترخیص کاران حرفه ای بازرگانی تلاش و توسعه آماده خدمات رسانی به شما عزیزان در خصوص دریافت کوتاژ و انجام کارهای مربوط به ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی می باشند.
۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام علیکم
نحوه تخصیص ارز در ثبت سفارش زمانیکه از ارز مازاد کوتاژ دیگری استفاده شده است چیست؟
تشکر