بیشتر کالاهایی که از طریق مرزهای هوایی وارد کشور می شوند، توسط گمرک فرودگاه امام خمینی بارگیری و ترخیص می شوند. به همین دلیل آشنایی با فرآیند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی امر مهمی است که هر بازرگان و تاجر داخلی باید آن را بداند.
اگر قصد واردات و ترخیص کالا را به صورت هوایی دارید و به دلایل مختلف سرعت حمل نقل بین المللی برای شما بسیار مهم میباشد، فرودگاه امام خمینی بهترین گزینه برای شما میباشد. شرکت بازرگانی تلاش و توسعه با 26 سال سابقه، صفر تا صد ترخیص کالا از این گمرک را با مجرب ترین ترخیصکاران برای شما به انجام میرساند.
مزایای ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی
برخی از مزایای ترخیص کالا از گمرک امام خمینی شامل:
سرعت بالای ترخیص و بهترین گزینه برای واردات مواد فاسد شدنی
داشتن سردخانه بسیار بزرگ با حجم 66 تن
مکانیزه بودن سقف های انبار برای جلوگیری از ایمن بودن در برابر حوادث آتش سوزی
قعالیت شبانه روزی گمرک فرودگاه اما خمینی
نزدیک بودن به فرودگاه مهرآباد و نزدیکی به تهران و جاده های ترانزیتی
پذیرش بیش از 30 هزار تن کالا
اهمیت ترخیصکار کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی
گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) یکی از مهم ترین گمرکات فعال کشور است به طوری که اغلب کالاهای وارداتی از طریق مرزهای هوایی به کشور توسط این گمرک بارگیری و ترخیص می شود. لذا توجه به روش ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) و داشتن تجربه کافی در این زمینه، امر مهم و حیاتی است که می تواند به شما کمک کند تا فرآیند ترخیص کالا را سرعت بخشیده و هزینه ها را کاهش دهید.
چه کالاهایی از گمرک فرودگاه امام خمینی ترخیص می شوند؟
1. کالاهایی که مانند قطعات ضروری برای خط تولید نایز به ترخیص سریع دارند
2. کلیه کالاهای فاسد شدنی مانند دارو، مواد غذایی، واکسن و … که نیاز است علاوه بر واردات سریع، در یخچال های بزرگ نگهداری شود.
3. واردات کالاهای سبک و کم حجم. به علت آنکه واردات کالا در این گمرک به صورت هوایی است، کالاهای سنگین باعث هزینه می شود.
لیستی از کالاهای واردات تخصصی به گمرک فرودگاه امام خمینی:
انواع پارچه
تجهیزات پزشکی
محصولات دخانی
تلفن همراه و لوازم جانبی
طلا، جواهرات و انواع فلزات گران قیمت
کالاهای متعلق به سفارتخانه ها
لوازم آرایشی و بهداشتی
لوازم خانگی
انواع اسباب بازی
فرش ماشینی
انواع چسب و مواد اولیه صنعتی
لاستیک
شیرآلات
بذر و نهال
کامپیوتر
نوت بوک
تجهیزات رایانه ای
دوربین عکاسی و مداربسته
سایر تجهیزات الکترونیک
لیست حوزه های مختلف گمرک فرودگاه امام خمینی
انبار های عمومی
حوزه 1 تجاری گمرک فرودگاه امام
حوزه 2 تجاری فرودگاه
حوزه 3 گمرک فرودگاه امام خمینی امانات پستی
حوزه 4 گمرک فرودگاه امام امور مسافرتی
تمامی کالا ها به صورت هوایی به کشور وارد شده و باید وارد یکی از این 4 حوزه گمرکی شود و ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام با توجه به حوزه مورد نظر انجام می گیرد. همچنینشرکت ثبت سفارش کالاتلاش و توسعه برای ترخیص از گمرک فرودگاه امام خمینی، این امکان را دارد که به طور تخصصی اقدام به ارائه خدمات ترخیص کالا از حوزه های 3،2،1 و 4 کند.
روش های واردات کالا به گمرک امام خمینی
تمامی وارد کنندگان علاوه بر آشنایی به حوزه های گمرک فرودگاه امام خمینی، باید با روش های واردات کالا به گمرک امام آشنا باشند. از جمله این روش به صورت زیر است:
واردات قطعی
واردات موقت
صادرات موقت
ترانزیت داخلی و خارجی
مرجوعی کالا
و در آخر باید گفت که اگر مسافر مقیم ایران قصد خروج از کشور را داشته باشد، می تواند بنا به صلاحیت و تشخیص گمرک، بخشی از کالای خود را از کشور خارج کند. همچنین در زمان ورود مجدد به ایران از پرداخت حقوق و هزینه های ورودی پیرو این اصل معاف است.
فریت بار از گمرک فرودگاهی امام خمینی
فریت بار یعنی حمل و نقل با روش های مختلفی انجام شود. اگر حجم باری که می خواهید وارد کنید زیاد است، بهتر است برای جلوگیری از پرداخت مبلغ زیاد، آن را فریت کنید. برای فریت بار نیاز است برخی از مراحل را طی کنید.
در ایتدا باید چند روز قبل از حرکت بار، به دایره فریت گمرک امام خمینی مراجعه کنید.
سپس ارزیابی و تشریفات گمرکی را انجام دهید
همچنین انتخاب شرکت برای حمل و نقل هوایی و دریافت پته سبز از مراحل آن است
و در اخر باید مدارک تان از جمله بارنامه و تگ بار کامل باشد.
مراحل ترخیص کالا از گمرک امام خمینی
به صورت کلی بعد از یک روز، تایید ثبت سفارش ارسال می شود. همچنین یک روز دیگر طول خواهد کشید تا سامانه گمرکی کد اظهار را ارائه دهد. بنابراین پس از تایید کارشناسان گمرک و پرداخت هزینه ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام، پروانه برای ترخیص کار گمرک داده می شود. در هر صورت، مراحل ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام را به ترتیب انجام دهید:
مرحله اول: ثبت اظهارنامه در سامانه رسمی گمرک
در وهله اول بایستی اظهارنامه خود را در سامانه رسمی گمرک به نشانی irica.gov.ir ثبت کنید. برای ثبت، مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا فرم را پر کرده و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید. (بارگذاری مدارک از اهمیت بسیاری برخوردار است، به همین دلیل توصیه می شود از یک مشاور مجرب مانند مشاوران حاضر در مجموعه تلاش و توسعه کمک بگیرید)
پس از انجام این مرحله، شماره سریال خود را دریافت کنید.
پیشنهاد می کنیم از این صفحه یک پیرینت دریافت کنید تا در صورت نیاز بتوانید به راحتی از این شماره استفاده کنید.
مرحله دوم: احراز هویت بار
پس از این که ترخیص کالا از گمرک امام خمینی انجام شد، نوبت به اجراز هویت آن می رسد. گروه دایره فنی گمرک وظیفه بررسی صحت داده های وارد شده در سامانه و کالاها را دارد. در صورتی که این اطلاعات با کالای شما مطابقت داشته باشد، ترخیص کالا به مرحله بعدی رفته و اظهارنامه نیز ثبت و مهر می شود.
مرحله سوم: بررسی کالا
زمانی که کالاها وارد کشور می شوند، به سه دسته رنگی قرمز، زرد و سبز تقسیم بندی می شوند.
محصولاتی که در دسته بندی زرد و قرمز قرار می گیرند، نیاز به کنترل دارند.
کالاهایی که در دسته بندی سبز قرار می گیرند نیازی به کنترل مجدد نداشته و به مراحل بعد راه پیدا می کنند.
برای کالاهایی که در دسته بندی قرمز و زرد قرار می گیرند، کارشناسان دایره ارزش، ارزش اظهاری و سوابق گمرکی آن ها را مورد بررسی قرار می دهند. پس از بررسی و در صورت تایید، این کالاها نیز به دسته بندی سبز منتقل می شوند.
مرحله چهارم: دریافت مجوز
گاهی اوقات، واردکنندگان محصولاتی را به کشور ایران وارد می کنند که استانداردهایی را با خود به همراه دارند. به عنوان مثال، مواد غذایی یا خودروها بایستی از یک سری استاندارها عبور کنند تا بتوانند به بازار ایران راه پیدا کنند. اگر کلاهای شما جزو این دسته از کالاها باشند، بایستی از نظر مخابرات، انرژی اتمی، قرنطینه، سلامت و بهداشت، تجهیزات پزشکی، اداره مالیات، جهان کشاوری و شهرسازی مورد بررسی قرار بگیرد.
مرحله پنجم: اخذ تعرفه های گمرکی
بعضی از کالاها زمانی که به کشور وارد می شوند، شامل تعرفه های گمرکی هستند. این تعرفه ها دقیقا بعد از مراحل استاندارد و تایید آن ها اعمال شده و به شخصی که وارد کننده معرفی می شود، ابلاغ می شود.
مرحله ششم: پرداخت هزینه های واردات
اگر بخواهیم اطلاعاتی در رابطه با پرداخت هزینه های واردات به شما عزیزان بدهیم، باید بگوییم که طبق آخرین تعرفه های گمرکی، تمامی هزینه هایی که شخص به عنوان وارد کننده باید پرداخت کنه، محاسبه شده و سند ترخیص از فرودگاه امام خمینی نیز صادر می شود.
سند ترخیص در واقع فیش پروانه سبز گمرک است که بعد از پرداخت، اجازه خروج کالای شما از انبار صادر می شود.
مرحله هفتم: مراجعه به انبارداری و کسب اجازه بارگیری
زمانی که با تسویه شما با شرکت حمل و نقل انجام شد، نوبت به پرداخت قبض انبارداری می رسد. پس از این که قبض انبارداری را پرداخت کردید، مدارک مورد نیازتان برای بارگیری کالا از انبار صادر می شود. از این لحظه به بعد، شما به شکل قانونی مالک محصولاتی هستید که توسط خودروها بارگیری شده اند.
مرحله هشتم: مرحله نهایی خروج از گمرک
پس از این که محصولات توسط خودروها بارگیری شد، باید بیجک را از انباردار دریافت کنید. در این مرحله انباردار پروانه سبز گمرک را از شما دریافت می کند و پس از مهر آن، بیرجک را صادر و اجازه خروج را به شما می دهد.
مدارک ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی
در بخش های قبلی که مراحل ترخیص کالا از گمرک امام خمینی را شرح دادیم، به این موضوع اشاره کردیم که بایستی مدارکی را ارائه دهیم که به عنوان مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا از گمرک امام خمینی معرفی می شوند. حال در این بخش قصد داریم این مدارک را به طور کامل به شما عزیزان معرفی کنیم.
مدارکی که برای ترخیص کالا نیاز دارید
مدارکی که وارد کننده باید همراه خود داشته باشد
مدارکی که نماینده قانونی وارد کننده باید همراه خود داشته باشد
برگه ترخیصیه
اصل و تصویر کارت بازرگانی
اصل و کپی کارت ملی نماینده
قبض انبار که توسط انباردار مهر شده است
اصل و تصویر کارت ملی
اصل و کپی وکالت نامه محضری
بارنامه (شامل تعداد علامت کالا، تعداد کانتینر، شرح بسته ها یا کالاها و وزن ناخالص کالا)
اصل و کپی معرفی نامه برای گمرک
پروفرما یا پیش فاکتور
کپی وکالت
فاکتور اصلی خرید کالا
کپی دفترچه بیمه
پکینگ لیست یا عدل نامه
گواهی مبدأ
برگه ثبت سفارش بازرگانی (پرینت از سامانه EPL)
بیمه نامه
گواهینامه استاندارد
مجوزهای قانونی (از مراجع ذیصلاح)
گواهی بازرسی
لیست مجوزهای لازم برای ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی
همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، تمامی کالاهایی که از گمرک امام خمینی وارد کشور می شوند بایستی مجوز متناسب با ماهیت خود را به همراه داشته باشند. این مجوز توسط سازمان هایی به عنوان سازمان همجوار گمرک صادر می شوند. گاهی اوقات ما این موضوع را از وارد کنندگان می شنویم که دریافت مجوز از سازمان های مذکرو بسیار پیچیده، زمان بر و همچنین هزینه بر است. به همین دلیل است که بسیاری از وارد کنندگان تصمیم می گیرند تا مراحل ترخیص، کالای خود را به بازرگانی های معتبر مانند بازرگانی تلاش و توسعه واگذار کنند.
به هر حال، چه خود به دنبال دریافت مجوزها باشید یا این کار را به افراد مجرب بسپارید، دانستن این که به چه مجوزهایی برای ترخیص کالای خود نیاز دارید، ضروری است. این مجوزها عبارت اند از:
انرژی اتمی
وزارت دفاع
سازمان امور مالیاتی
سازمان حفظ نباتات
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
سازمان دامپزشکی کشور
بانک مرکزی
سازمان ملی استاندارد
سازمان حفاظت محیط زیست
وزارت جهاد کشاورزی
سازمان غذا و دارو
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
قوانین و مقررات خاص فرودگاه امام خمینی
1. اشیای نو مستعمل اگر جنبه ی تجاری داشته باشد و برای استفاده شخصی نباشد، شامل معافیت نمی باشد.
2. به حالت کلی تمامی افراد باید تمامی کالاهای وارداتی خود را به به صورت حضوری یا غیر حضوری به گمرک اظهار کنند. اگر کالایی توسط فرد اظهار نشده باشد و بازرس گمرک آن را پیدا کند، به عنوان قاچاق شناخته می شود و مطابق با قوانین گمرک فرودگاه امام برخورد می گردد.
ترخیص کالا و مدت زمان تشریفات گمرکی از گمرک فرودگاه امام خمینی چقدر طول می کشد؟
بعد از دریافت قبض انبار و ثبت در سامانه ثبت سفارش کالا که به مدت یک روز طول می کشد، ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی معمولا بین دو الی سه روز به طول می انجامد.
این نوع هزینه مربوط به هزینه ترخیص کار کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی می باشد که آن را باید به طور کامل پرداخت شود و مبلغ ارزی کالا تاثیر زیادی در این مورد دارد.
2. حقوق گمرکی:
این نوع هزینه به نوع کالا و حجم آن بستگی دارد.
3. هزینه انبارداری:
این نوع هزینه مربوط به هزینه ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام می باشد که باید پرداخت شود. حتما به این موضوع توجه داشته باشید که هزینه هم به حجم و مقدار کالای شما بستگی دارد و هر چقدر کالا بیشتری داشته باشید باید هزینه بیشتری پرداخت کید.
4. بیمه:
هزینه هایی مربوط به بیمه کالا هستند را باید پرداخت کنید.
5. پرداخت هزینه های گمرکی:
هزینه ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام و بقیه گمرک ها همان روز پرداخت می شود و دیگر نیازی به پرداخت هزینه های دیگر ندارید.
آدرس و مسیر های دسترسی به گمرک فرودگاه امام خمینی
آدرس گمرک فرودگاه امام خمینی واقع در کیلومتر 30 اتوبان تهران-قم قرار دارد. مسیر های ارتباطی به این فرودگاه، مترو و تاکسی می باشد. ایستگاه متروی شهر فرودگاهی امام در ترمینال مسافربری شماره یک و تراز خروجی این ترمینال قرار گرفته است.
نقشه سالن ترانزیت فرودگاه امام
ساعت کاری گمرک فرودگاه امام خمینی
ساعت کاری این گمرک فرودگاه امام به صورت 24 ساعت است و در هر ساعت از شبانه روز امور مربوط به ترخیص و واردات انجام می شود. برای امور مرتبط با صادرات تجاری از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 صبح الی 15 انجام می شود.
تلفن گمرک فرودگاه امام خمینی تهران
شماره تماس گمرک فرودگاه امام خمینی 55678172، 51007521، 51004511 میباشند.
سوالات متداول در خصوص ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام
ترخیص بار هوایی چیست؟
ترخیص بار هوایی اصطلاحی است که در زمان ترخیص کالا که با استفاده از شیوه حمل هوایی وارد کشور شده اند به کار برده می شود.
موقعیت مکانی گمرک امام خمینی کجاست؟
فرودگاه امام خمینی در پایتخت ایران و در شهر فرودگاهی امام خمینی تاسیس شده است. آدرس این فرودگاه در 30 کیلومتری اتوبان تهران-قم می باشد.
تشریفات گمرکی چیست؟
به مجموعه ای از اقدامات جهت آزادسازی و ترخیص کالا های وارداتی موظف به انجام آن هستند و به عنوان تشریفات گمرکی شناخته می شوند.
۱۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام سوالی داشتم ازتون ترخیص بار هوایی هم به همین صورت انجام میشه؟ مراحلش چیه
سلام روز بخیر مقداری کالا داشتم که نیاز به ترخیص داشتند مدارک مورد نیاز در فرودگاه امام خمینی چی هستند چه مدارکی باید داشته باشم؟
ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک فرودگاه امام به چه صورته آیا مشکل خاصی وجود داره؟
سلام مرسی از اطلاعتتون درباره گمرک امام به من کمک قوانین فرودگاه امام خمینی رو بدونم و مشکلی برام پیش نیاد
سلام خسته نباشید محصولات رسیده به گمرک فرودگاه امام خمینی رو چجوری میتونم پیگیری کنم؟
چگونه اظهارنامه در سامانه رسمی گمرک ثبت کنیم؟
سلام خسته نباشی خدمات هوایی به چه صورته؟
ایا میتوان برای واردات اجناس صنعتی از گمرک فرودگاه امام خمینی استفاده کرد ؟
ایا برای واردات کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی محدودیتی در واردات تعداد کالا وجود داره ؟
امکان ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی سریع انجام میشه؟؟؟
ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی چند روز معمولا زمان میبره؟؟؟