واردات خودروهای جانبازان

همه چیز در مورد واردات خودرو جانبازان 1403

محدودیت استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و عدم امکان رانندگی با اتومبیل های در دسترس یکی از مشکلات جانبازان است؛ به خصوص افرادی که جانبازی بالای 50 درصد دارند. به همین دلیل شاهد اجرایی شدن طرح واردات خودرو جانبازان می باشیم. حال سوال پیش می آید که شرایط استفاده از امتیاز جانبازان برای واردات خودرو چیست و چه کسانی می توانند، از آن استفاده کنند؟ برای گرفتن پاسخ این پرسش و سوالاتی از این قبیل باید از مشاوران یک شرکت ترخیص کالا کمک بگیرید، ادامه نوشتار از بازرگانی تلاش و توسعه را با دقت مطالعه کنید.

واردات خودرو جانبازان به کجا رسید؟

هیات دولت در مرداد 1402 آیین نامه واردات خودرو جانبازان به صورت شخصی را تصویب کرد. از آن تاریخ بارها درباره اجرایی شدن این آیین نامه سخن به میان آمد، تا اینکه اولین اطلاعیه در 4 بهمن درباره ثبت نام خودرو جانبازان در سامانه واردات خودروهای مختص جانبازان منتشر شد.

هشتم مهر ماه، جلسه ای در دفتر مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی با حضور مسئولان وزارت صمت با موضوع واردات خودرو جانبازان برگزار شد. نتیجه این جلسه اخذ تصمیم نهایی برای واردات خودرو جانبازان به صورت فردی بود؛ یعنی هر جانباز واجد شرایط، مجاز است، شخصاً یک دستگاه خودرو وارد کند. بنا بر اعلام سازمان توسعه تجارت، شرکت های منتخب وارکننده از 21 مهر 1403 مجاز هستند، تدریجاً فراخوان هایی جهت انعقاد قرارداد با جانبازان ارائه دهند.

در آذر ماه 1403 مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت (مهدی ضیغمی) بیان کرد که قسمت اعظم پرونده های موجود در سامانه شخصی جانبازان به سفارش تبدیل شده است؛ تکلیف شش هزار پرونده خودروی جانبازی، تعیین و بیشتر این خودروها وارد گشته، مراحل ترخیص و تایید استانداردها در حال اجراست. خوشبختانه اختلال به وجود آمده در ثبت سفارش شخصی و شرکتی سامانه جانبازان، رفع و ثبت سفارش شرکت ها نیز شروع شده است. وی در ادامه افزود، از هفته بعد شرکت ها برای واردات خودرو به گمرکات اقدام می کنند. تمهیدات لازم برای سریع تر انجام شدن واردات خودروی جانبازان انجام شده و از 600 به حداقل 6000 ثبت سفارش رسیده است.

واردات خودرو جانبازان شرایط

واردات خودرو جانبازان شرایط

شرایط جدید واردات خودرو جانبازان عبارتند از:

  1. درصد جانبازی بالای 50 درصدژ
  2. داشتن کارت ایثارگری معتبر
  3. حداقل 5 سال سابقه پرداخت بیمه
  4. پیشتر از تسهیلات خودروی سایر دستگاه های اجرایی استفاده نکرده باشد.

واردات خودرو جانبازان ۲۵ درصد

در حال حاضر جانبازان زیر 50 درصد مشمول طرح واردات خودرو برای جانبازان نیستند؛ در نتیجه جانبازان 25 درصد نیز نمی توانند، از این طرح استفاده کنند. در سال 1401 مجلس شورای اسلامی طرحی را در این زمینه تصویب کرد که توسط شورای نگهبان تایید نشد؛ اما بعید نیست که بعدها شاهد تسهیلات واردات خودرو برای جانبازان 25 درصد و حتی کمتر از آن نیز باشیم.

واردات خودرو جانبازان زیر ۵۰ درصد

همان گونه که پیشتر توضیح داده شد، واردات خودرو سهمیه جانبازان فقط برای جانبازان 50 درصد به بالاست؛ اما بر اساس ماده 45 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، جانبازان زیر 50 درصد (25 تا 49 درصد) می‌توانند، از تسهیلات بانکی جهت ثبت نام خودرو ایثارگران برای خرید خودروهای داخلی استفاده کنند.

مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای 50 درصد

پیشتر، فقط جانبازان بالای 7 درصد می توانستند، برای واردات خودرو اقدام کنند؛ اما در حال حاضر بر اساس مصوبه جدید تصویب شده توسط مجلس در سوم آذر ماه، جانبازان 50 درصد و بالاتر نیز می توانند، خودروی مناسب وضعیت جسمانی خود را وارد کنند.

لیست خودروهای موجود در سامانه فروش خودروی وارداتی به جانبازان مدام تغییر می کند. بر اساس آخرین اطلاعات، جانبازان بین 50 تا 69 درصد می توانند، برای واردات خودروهای زیر اقدام نمایند:

  • فیات تیپو سدان (پارسیان موتور)
  • نیسان آلتیما (معین خودرو اروند)
  • تویوتا کمری 2.0 (تیوا خودرو رایکا)
  • تویوتا فرانت لندر (برساوش)
  • رنو کولئوس (ماموت خودرو)
  • بی ام و i116 (پرشیا خودرو)
  • مینی کوپر (پرشیا خودرو)

واردات خودرو جانبازان 70 درصد

واردات خودرو جانبازان 70 درصد

بر اساس آخرین اطلاعات موجود در سامانه فروش خودرو جانبازان، جانبازان 70 درصد و بالاتر می توانند، از میان خودروهای زیر انتخاب کنند:

  • فیات تیپو کراس (شرکت پارسیان موتور)
  • نیسان قشقایی (معین خودرو اروند)
  • تویوتا ونزا (معین خودرو ایرانیان)
  • جی ای سی GS8 (راسا موتور خاورمیانه)
  • فولکس واگن اطلس (ماموت خودرو)
  • مینی کانتریمن (پرشیا خودرو)

تعرفه واردات خودرو برای جانبازان

تعرفه واردات خودرو جانبازان بالای 50 درصد و بالابر به شرح زیر است:

  • سقف ارزش خودروی وارداتی برای جانبازان ویژه 70 درصد (دو پا یا دو دست قطع از مچ یا قطع نخاع) و جانبازان بالای 70 درصد، 35 هزار یورو است.
  • سقف مبلغ خودروی وارداتی برای غیر ویژه 70 درصد و بالاتر، 30 هزار یورو است.
  • ارزش خودروی وارداتی برای جانبازان 50 تا 69 درصد تا سقف 25 هزار یورو است.

نحوه واردات خودرو برای جانبازان

ثبت نام واردات خودرو جانبازان از تاریخ 17/4/1403 آغاز شده است. افراد واجد شرایط باید برای ثبت سفارش به سامانه جامع تجارت به آدرس www.ntsw.ir مراجعه کنند؛ البته در حال حاضر این سامانه فقط برای جانبازانی که پیشتر درخواست خود را ثبت نموده اند، باز می شود.

فرآیند واردات خودرو جانبازان را می توان در مراحل زیر خلاصه کرد:

  1. ثبت مشخصات هویتی متقاضی واردات خودرو جانبازان در سامانه جامع تجارت
  2. اخذ مجوز موردی_ایثارگر
  3. گرفتن گواهی امضای الکترونیکی
  4. اعطای دسترسی به نمایندگان
  5. دریافت شناسه خودروی وارداتی
  6. گرفتن نمایندگی از دفتر خدمات، نگهداری و تعمیر وزارت صنعت معدن و تجارت
  7. دریافت شناسه فروشنده خارجی
  8. ثبت پرونده با در نظر گرفتن پیش فاکتور
  9. استعلام ضوابط پرونده
  10.  تایید تعهدنامه
  11.  دریافت مجوزهای مورد نیاز برای واردات خودروی جانبازان و ترخیص آن از گمرک
  12.  پرداخت کارمزد
  13. ثبت درخواست برای تخصیص ارز
  14.  تهیه ارز با در نظر گرفتن نحوه تامین ارز ثبت سفارش
  15.  انجام تشریفات ترخیص خودروی جانبازان از گمرک

لازم به توضیح است که جانبازان باید با ارائه مدارکی مانند کارت ایثارگری، گواهینامه رانندگی و مدارک مربوط به سوابق پرداخت بیمه در سامانه یکپارچه خودروی جانبازان به آدرس janbazan.saleauto.ir ثبت نام کنند. پس از بارگذاری مدارک و ثبت نام باید هزینه های بنیاد شهید (هزینه ثبت سفارش، عوارض گمرکی و سود بازرگانی) را پرداخت نمود.

پس از طی کردن مراحل بالا، جانبازان می توانند، به سامانه نام برده مراجعه و نسبت به انتخاب خودرو اقدام کنند. پس از آن باید وجه خودرو پرداخت شود؛ سپس شرکت واردکننده خودرو، سفارش جانباز را برای گمرک می فرستد. بدیهی است که بعد از طی شدن تشریفات گمرکی، اتومبیل به فرد تحویل داده می شود.

آیین نامه واردات خودرو جانبازان

آیین نامه واردات خودرو جانبازان

آیین نامه واردات خودروی جانبازان توسط هیات وزیران در سال 1402 تصویب شده است. بر اساس این آیین نامه، جانبازان 50 درصد و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده 45 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بهره نبرده اند، می توانند، از این طرح استفاده کنند.

مطابق آیین نامه مذکور، معیارهای نوع و درصد جانبازی، نظر کمیسیون پزشکی بنیاد جانبازان است. این بنیاد وظیفه دارد، طی یک ماه از زمان ابلاغ آیین نامه، لیست مشمولین طرح را به ترتیب اولویت به وزارت اعلام نماید.

سایر نکات مربوط به آیین نامه فوق به شرح زیر هستند:

  • جانبازان مشمول می توانند، همه یا قسمتی از قیمت خودرو را نقداً پرداخت نمایند. در واقع دریافت نکردن تسهیلات بانکی موضوع آیین نامه خودرو جانبازان، مانع دریافت خودرو نیست.
  • مشمولین واردات خودرو جانبازان می توانند، در صوت تمایل از واردات خودرو انصراف داده و از امکان دریافت خودروی داخلی بدون نوبت با واگذاری فوری استفاده کنند.
  • استفاده از سایر تسهیلات خرید خودرو با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار که خارج از چارچوب آیین نامه مورد بحث است، مانعی برای دریافت این تسهیلات به شمار نمی رود.
  • جانبازان مشمولی که طی 10 سال گذشته از هیچ نوع تسهیلات خرید و واردات خودرو بهره نبرده‌‌اند، در اولویت هستند.
  • بانک مرکزی موظف به تخصیص ارز تا سقف مجاز برای واردات هر خودرو است؛ با اولویت تخصیص از منابع ارزی برای واردات وزارت صمت.
  • جانبازان مشمول واردات خودرو تا 5 سال حق فروش (عادی یا وکالتی فرقی ندارد) خودرو را ندارند. در این راستا مراجع ذی ربط (مانند فرماندهی انتظامی و دفاتر ثبت اسناد رسمی) تکلیف دارند، اقدامات قانونی مورد نیاز (مثلاً عدم تعویض پلاک و توقیف خودرو) را انجام دهند.

جزئیات واردات خودرو برای جانبازان

در خصوص واردات خودرو برای جانبازان 50 درصد و بالاتر، توجه به نکات زیر ضروری است:

  • بر اساس اعلام بنیاد شهید و وزارت صنعت، معدن و تجارت، تقریباً 6 ماه پس از ثبت سفارش، خودروی وارداتی جانبازان به آنها تحویل داده می شود.
  • همه خودروهای موجود در لیست انتخابی، کف درخواست دارند و اگر حد نصاب خودرو کامل نگردد، به جانباز اطلاع داده می شود و باید اتومبیل دیگری را انتخاب کند.
  • سقف انتخاب جانبازان بر اساس لیست ارائه شده از طرف امور ایثارگران و بنیاد شهید است؛ وزارت صمت هیچ دخالتی در آن ندارد.
  • انتخاب خودرو هیچ حقی برای جانباز جهت گرفتن خودرو ایجاد نمی کند. در واقع شرکت های واردکننده مطابق قرارداد نهایی با شرکت های صادرکننده تعهد می دهند.
  • اگر فردی پس از لازم الاجرا شدن قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران (بعد از تاریخ 02/10/1391) از تسهیلات موضوع 45 (خودروی داخلی یا خارجی) استفاده کرده باشد، واجد شرایط قانون واردات خودرو برای جانبازان نیست.
  • توصیه می شود که افراد با دلالان معامله نکرده و از فروش حواله واردات خودرو جانبازان با نرخ پایین‌تر از قیمت خودرو پرهیز کنند.

واردات خودرو بدون گمرک جانبازان

همانند هر کالای وارداتی دیگری، خودروی جانبازان نیز باید یک سری تشریفات گمرکی را بگذراند. آسان نمودن مراحل ترخیص از گمرک و واردات خودرو جانبازان منطقه ازاد از دیگر موضوعات مورد بحث هستند. در این راستا توجه خوانندگان را به بخشنامه گمرک در خصوص واردات خودرو جانبازان جلب می کنیم: بخشنامه گمرک درباره تایید نهایی و ترخیص خودروی جانبازان بر اساس اطلاعات سامانه جامع تجارت در نامه 1403/1236342 به تاریخ 23/8/1403 از سوی مدیر کل دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شده است.

بر اساس متن بخشنامه فوق، با توجه به ایجاد مسیر ویژه واردات خودرو جانبازان در سامانه جامع تجارت گمرک کشور، تایید نهایی و ترخیص کالا مطابق سامانه جامع صورت می گیرد. از این رو اگر مجوز ثبت سفارش ارائه گردد، ابلاغ موردی به گمرکات اجرایی، نیاز نیست. این بخشنامه برای گمرکات تخصصی واردات و ترخیص خودرو ابلاغ شده و برای سایر گمرکات، جهت اطلاع است. علاوه بر آنچه گفته شد، بر اساس مصوبه دولت، سود بازرگانی خودروهای جانبازان، همچنین تجهیزات لازم برای تبدیل خودروی معمولی به خودروی مناسب جانبازان، صفر در نظر گرفته می شود.

واردات خودرو جانبازان با بازرگانی تلاش و توسعه

واردات هر کالا و ترخیص آن از گمرک، چالش های خاص خود را دارد. خودروی جانبازان نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ علی الخصوص که با کمبودهایی در این زمینه مواجه بوده و گاهی اوقات شاهد فروش مجوز واردات خودرو جانبازان از سوی مشمولین می باشیم.

توصیه می کنیم، فرآیند واردات خودرو جانبازان را به یک مشاور ترخیص در بازرگانی تلاش و توسعه بسپارید. این شرکت از کارشناسان و ترخیص کاران خبره بهره می برد که با قوانین روز آشنایی کامل داشته، راهکارهای رفع موانع و مشکلات پیش رو را می شناسند. با همیاری این متخصصان، با صرف کمترین هزینه، خودروی متناسب با شرایط خود را تحویل خواهید گرفت.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

.