سخنگوی دولت، علی بهادری جهرمی در تیر 1403 اعلام کرد که بعد از حدود 10 ماه آئین نامه واردات خودروهای کارکرده تصویب شد. همچنین وی اشاره کرد که طبق این آئین نامه واردات خودروهایی که مدل 2019 به بالا را دارند و دارای استانداردهای روز اروپا هستند توسط تمام ایرانیان امکان پذیر است. طبق این مصوبه تمام افراد حقیقی داخل و خارج از کشور می توانند خودرو وارد کنند. برای واردات خودروهای دسته دوم توسط افراد حقیقی باید بانک مرکزی منابع و روش های تأمین ارز تأیید کند. با توجه به اینکه منشا ارز باید مورد تایید بانک مرکزی قرار بگیرد پس افراد نمی توانند ارز را از بازار آزاد تأمین کنند البته قوانین نهایی باید از سوی وزارت صمت و بانک مرکزی اعلام شود.
27 تیر 1403
واردات خودروهای کارکرده برای همه ایرانیان آزاد شد
اردیبهشت 1402 رئیس جمهور وقت، آقای رئیسی، لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو را به مجلس ارسال کرد و پس از مدتی گزارش کمسیون صنایع و معادن درمورد لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو در جلسه علنی مجلس توسط نمایندگان تصویب شد.
در 28 تیر ماه 1402 رئیس مجلس شورای اسلامی حکم اجرای قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودروهای کارکرده را صادر کرد در دوم مرداد ماه، آقای رئیسی به وزارت صمت و وزارت کشور اجرای حکم واردات خودروهای کارکرده با عمر حداکثر 5 سال را ابلاغ کرد. در اواخر مهرماه وزیر صمت، اعلام کرد که آیئن نامه واردات خودروهای دست دوم خارجی در هیأت وزیران به تصویب رسیده است.
اما در آبان ماه سخنگوی دولت آقای جهرمی در خصوص واردات خودروهای کارکرده دو موضوع را اعلام کردو اول اینکه با اجرای این طرح نیاز بازارهای خودرو تأمین شود و دوم اینکه ارز مصرفی برای اینکار چگونه تأمین می شود. این دو موضوع در جلسه دولت بیان شد و از سوی بانک مرکزی و وزارتخانه نکاتی مطرح شد و در نهایت قرار بر این شد که این آئین نامه به کارگروهی ارجاع شود تا تمام نکات جمع بندی شود و واردات خودرو بدون رانت و فساد انجام شود و همچنین بر بازار ارز اثر منفی نگذارد و قیمت خودروهای داخلی و خارجی افزایش ندهد و تورم ایجاد نکند.
به همین دلیل و با توجه به ایراداتی که در این ابلاغیه وجود داشت، هیأت دولت آئین نامه را به طور دقیق بررسی کرد و امروز خبر تصویب این آئین نامه توسط سخنگوی دولت اعلام شد. در طول روزهای آینده آئین نامه واردات خودروهای کارکرده ابلاغ می شود.
مزایای واردات خودرو دست دوم
از مزایای واردات خودروهای دست دوم خارجی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کنترل بازار و کنترل انحصار
- ارزبری پایین
- کاهش خودروهای فرسوده
- توسعه حمل و نقل عمومی
از نظر کارشناسان از طریق واردات خودروهای کارکرده برندهای جهانی می توان عرضه به بازار را افزایش داد و بازار را کنترل کرد.
از آنجایی که تقاضا در بازار خودرو زیاد است، قیمت ها نیز افزایش میابد. از آنجایی که کارخانه های خودروسازی داخلی نمی توانند تولیدات خود را افزایش دهند و از پس عقب ماندگی عرضه بر تقاضا برآیند و خودروهای صفر کیلومتر خارجی نیز ارزبری بالایی دارند بنابراین طرح واردات خودروهای دست دوم می تواند تا حد زیادی عقب ماندگی عرضه از تقاضا را جبران کند.
ارز بری پایین واردات خودروهای دست دوم موجب می شود که وضعیت کیفی محصولات تولیدی شرکت های خودروساز بهبود یابد و در بازار خودرو رقابت ایجاد کند. اگر واردات خودروهای دست دوم به سرعت صورت گیرد می توان به کاهش قیمت ها امیدوار بود.
همچنین بدلیل وجود بیش از 3.5 خودروی فرسوده در کشور و مصرف سوخت بالا، افزایش تلفات جاده ای و آلودگی هوای این دسته از خودروها مشکلاتی در کشور ایجاد می کند که با ورود خودروهای کارکرده وارداتی ممکن است این مشکل برطرف شود و تعداد اسقاط خودروهای فرسوده افزایش می یابد، زیرا یکی از شروط وارد کردن خودروی دست دوم ارائه گواهی اسقاطی می باشد.
بازرگانی تلاش و توسعه
با توجه به پیچیدگی فرآیند ترخیص کالا بهتر است در این امر از کارشناسان با تجربه و حرفه ایی مشورت بگیرید. شما می توانید برای مشاوره با کارشناسان مجموعه بازرگانی تلاش و توسعه جهت مشاوره ی رایگان با شماره های درج شده در سایت ارتباط برقرار کنید.