خدمات-رفع-تعهد-ارزی

خدمات رفع تعهد ارزی

شاید برای شما نیز این سؤال پیش آمده باشد که خدمات رفع تعهد ارزی چیست و اگر دچار آن شدیم، چگونه از آن رهایی یابیم. در واقع رفع تعهد ارزی یا همان بازگرداندن ارز به چرخه اقتصاد کشور، روش های بسیاری را ارائه می دهد که با توجه به آن، می توان عملیات رفع را اعمال کرد. در حال حاضر نحوه خدمات رفع تعهدات ارزی از طریق سامانه نیما انجام می شود؛ اما مجموعه تلاش و توسعه این خدمات را ساده‌تر و با هزینه مناسب تری انجام می دهد. در این مطلب همراه ما باشید تا در کنار یک دیگر به بررسی خدمات رفع تعهد ارزی واردات و صادرات 1402 بپردازیم.

 

خدمات رفع تعهد ارزی چیست؟

بهتر است در ابتدای این مطلب، اول به این موضوع بپردازیم که خدمات رفع تعهد ارزی  به چه معناست. بر خلاف این که ما با واردات کالا به کشور باعث خروج ارز می شویم، با انجام عملیات صادرات، باعث ورود ارز به کشور شده و عامل اصلی شکوفایی اقتصادی خواهیم شد. حال قانون 141 مالیات های مستقیم بیان می کند که صد در صد درآمد به دست آمده از صادرات کالا و خدمات، از معافیت مالیاتی برخوردار شده و این درصد برای صادرات مواد خام به 20 می رسد.

بنابراین، در پاسخ به سؤال بایستی گفت که منظور از این موضوع، آن است که صادرکنندگان یک درصد خاص که حاصل از صادرات کالا است را با در نظر گرفتن روش های تعیین شه توسط دولت، در مهلت مقرر قانونی بایستی به چرخه اقتصادی کشور باز گردانند.

پس از این که یکی از روش رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان اعمال شود، این افراد قادر خواهند بود تا از طریق سامانه مربوطه، برای رفع تعهدات ارزی و همچنین بازپس گیری مالیات های پرداخت شده، اقدامات لازم را انجام دهند.

 

نحوه رفع تعهدات ارزی چگونه است؟

نحوه-رفع-تعهدات-ارزی

همان طور که اشاره کردیم، رفع تعهد ارزی برای ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی و دیگر گمرکات امروزه روش های بسیاری را برای خود به همراه خواهد داشت این موضوع را در نظر داشته باشید که صادرکنندگان زمانی که برای رفع تعهدات ارزی خود اقدام کنند، بایستی حتما دستورالعمل ها را مد نظر خود قرار دهند تا بازگشت ارز به چرخه اقتصادی با توجه به قوانین مربوطه انجام شود.

امروزه انجام تمامی خدمات رفع تعهد ارزی در سامانه جامع تجارت توسط شرکت ترخیص کالا تلاش و توسعه انجام می شود. شما می توانید به راحتی تمامی اقدامات در زمینه را به این شرکت سپرده و هیچ نگرانی بابت این موضوع نداشته باشید. با این حساب اما اطلاع از نحوه رفع تعهدات ارزی واردات کنندگان و صادرکنندگان باعث افزایش اطلاعات عمومی شما در این زمینه می شود. برخی از این روش ها به شرح زیر هستند:

  • فروش ارزی که توسط صادرات به دست آمده است، در قالب حواله در سامانه نیما
  • انتقال ارزهای حاصل از صادرات به شکل اسکناس به صرافی ها و بانک های مجاز
  • انجام واردات در مقابل صادرات صورت گرفته
  • انتقال ارز حاصل از صادرات به شخص دیگر
  • بازپرداخت دیون تسهیلات ارزی که از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، فاینانس، حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی، قرض گرفته شده است.

 

مهلت رفع تعهد ارزی

در نظر داشته باشید که رفع تعهد ارزی بایستی در یک بازه زمانی خاص انجام شود. حال سوالی که در این بین همواره در میان است، به این صورت است که ما چه مدت زمانی وقت داریم تا تعهد ارزی خود را رفع کنیم؟

در پاسخ به این سؤال بایستی گفت که طبق راهنمای تعهدات ارزی منتشر شده از سوی بانک مرکزی، خدمات رفع تعهد ارزی بایستی تا 6 ماه پس از صدور پروانه گمرکی انجام شود. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که این مدت زمان ممکن است در با ارائه تبصره ای تازه، تغییر کند.

نکته مهم دیگر این است که: این مهلت، شامل معافیت‌ های مالیاتی برای درآمد های حاصل از صادرات نخواهد بود.

سامانه خدمات رفع تعهدات ارزی

سامانه-خدمات-رفع-تعهدات-ارزی

رفع تعهد ارزی در سامانه ای مشخص شده انجام می شود. یکی از سوالات مهمی که در رابطه با نحوه رفع تعهدات ارزی صادرات به وجود می آید این است که چگونه به شکل اینترنتی این عملیات را انجام دهیم؟ آیا نیاز به دانش خاصی در این بین است؟

در ابتدا باید بگوییم که بله! نیاز است که از فردی با تجربه در این زمینه کمک بگیرید تا خدمات رفع تعهد ارزی در چارچوب قانون انجام شود. مجموعه تلاش و توسعه خبره ترین افراد در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهد تا ارزها به درستی به چرخه کشور بازگردند و همچنین شما را در زمینه ترانزیت از ایران راهنمایی کنند.

این کارشناسان با مراجعه به سامانه جامع تجارت ایران، شروع به انجام خدمات رفع تعهد ارزی شما می کنند. این سامانه تنها روش انجام این خدمات بوده برای ترخیصکار و کار با آن نیاز بایستی حتما طبق قوانین درج شده در این وبسایت انجام شود. به همین خاطر توصیه می کنیم که در این زمینه و ترخیص کالا از گمرک حتما از کارشناسان این مجموعه کمک بگیرید.

سوالات متداول در خصوص رفع تعهد ارزی

چرا باید از مجموعه تلاش و توسعه برای رفع تعهد ارزی کمک گرفت؟

مجموعه تلاش و توسعه این زمینه را برای شما مهیا می کند تا به راحتی و تماما طبق قانون، تعهد ارزی شما رفع شده و مشکلی در این بین برای شما به وجود نیاید.

در چه مدت زمانی بایستی رفع تعهد ارزی خود را انجام داد؟

شما می توانید از زمان صدور پروانه گمرکی تا 6 ماه به انجام این خدمات بپردازید.

رفع تعهد ارزی در چه سامانه ای انجام می شود؟

این خدمات تماما در سامانه نیما انجام می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • اگر تعهد ارزی واردکننده در زمان مشخص رفع نشده و منجر به اقدامات بانک عامل از طریق تعزیرات حکومتی شده باشد.ایا رفع تعهد ارزی باز هم امکان دارد؟

    پاسخ
  • سید حسین اخوان طباطبائی
    شهریور ۲۸, ۱۴۰۲ ۳:۰۷ ب.ظ

    با سلام
    پرسشی دارم ،بدین شرح:
    کالایی را اگر صادر کنیم و ارز حاصله را بصورت حواله به سامانه نیما بدهیم – و بعدا بخواهیم آن ارز را به دیگر شخصی که ارزبرای واردات نیاز دارد بفروشیم باچه مبنای نرخی می‌توانیم بفروشیم
    آیا می‌توانیم به نرخ بازار ارز آزاد بفروشیم یا دولت ما را مکلف می‌کند که با نرخ دولتی آنرا بفروشیم.
    ممنون از پاسخ شما

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

.