در اختیار داشتن تجهیزات مناسب برای انجام صحیح و به موقع پروژه های عمرانی و راه سازی ضروری است. یکی از این تجهیزات که نیاز به واردات آن احساس می شود، بیل مکانیکی می باشد. طبیعتاً انجام این کار مراحلی دارد که یکی از مهم ترین آنها ترخیص بیل مکانیکی از گمرک است. فرآیند ترخیص کالا از گمرک نیز شرایط، مراحل و چالش هایی دارد که واردکنندگان باید با آن آشنا شوند. مقاله پیش رو از بازرگانی تلاش و توسعه به چگونگی ترخیص بیل مکانیکی اختصاص دارد.
ضرورت واردات بیل مکانیکی
به طور کلی واردات کالاهای مورد نیاز کشور، سود دهی خوبی برای بازرگانان دارد و به اقتصاد کشور نیز کمک می کند. بیل مکانیکی از جمله کالاهایی است که واردات آن موجب رفع نیازهای صنعتی و عمرانی خواهد شد و بازدهی اقتصادی بسیار خوبی دارد.
بیل مکانیکی برای حفاری، تخریب، محوطه سازی، پروژه های معدنی، لایروبی رودخانه، ساخت و ساز، راهسازی و … به کار می رود؛ نقش مهمی در تولید صنایع معدنی و پروژه های ساختمانی ایفا نموده، بهره وری را افزایش داده و انجام کارها را به میزان قابل ملاحظه ای سرعت می بخشد.
ترخیص موقت بیل مکانیکی
گاهی اوقات واردات بیل مکانیکی به مدت محدود صورت می گیرد. این کار با اهدافی مانند انجام پروژه های کوتاه مدت، نمایشگاه های بین المللی یا آزمایش تجهیزات انجام می شود. در این حالت با ترخیص موقت کالا از گمرک و قوانین مربوط به آن سر و کار داریم.
برای ترخیص موقت بیل مکانیکی، واردکننده باید اسناد مربوط به فعالیت موقت خود را در اختیار گمرک قرار دهد و مجوز ورود موقت کالا را بگیرد. بیمه نامه معتبر و ضمانت نامه بانکی از اصلی ترین مدارکی هستند که باید ارائه شوند؛ چرا که باز گرداندن کالا به کشور مبدأ را تضمین می کنند.
بدیهی است که واردات و ترخیص موقت بیل مکانیکی، مدت محدودی دارد؛ یعنی پس از پایان مهلت تعیین شده، واردکننده باید کالا را از کشور خارج نماید و کلیه قوانین گمرکی را رعایت کند؛ در غیر اینصورت با مشکلات حقوقی و جریمه سنگین مواجه می شود.
ترخیص کار بیل مکانیکی
وجود یک ترخیص کار خبره باعث می شود، فرآیند ترخیص کالا طی مدت کوتاه تر و با هزینه کمتری انجام شود؛ زیرا چنین شخصی، تسلط کاملی برای قوانین و مقررات روز گمرکی دارد، چالش های پیش رو را میشناسد و می تواند، مشکلات احتمالی را برطرف کند.
آماده سازی کامل و بدون نقص مدارک و استفاده از فرصت هایی مانند تخفیفات گمرکی از جمله مزایای بهره بردن از یک ترخیص کار متخصص در زمینه واردات تجهیزات و ماشین آلات به شمار می روند؛ از تحمیل هزینه اضافه و تاخیر در ترخیص جلوگیری می کنند.
مراحل ترخیص بیل مکانیکی از گمرک
مهم ترین مرحله و البته اصلی ترین چالش واردات بیل مکانیکی، ترخیص آن از گمرک است که با توجه به تغییر شرایط و قوانین، توصیه می شود، تحت نظر افراد خبره در زمینه ترخیص کالا صورت گیرد.
مراحل ترخیص بیل مکانیکی از گمرک نیز به شرایط و مقررات روز کشور وابسته است؛ آشنایی با این مراحل به تجار کمک می کند که فرآیند ترخیص را سریع تر و راحت تر انجام دهند. اصلی ترین مراحل ترخیص کالای مورد بحث در ادامه شرح داده شده اند:
- آماده سازی اسناد و مدارک لازم
تهیه اسناد و مدارک مورد نیاز، نخستین اقدامی است که برای ترخیص کالا از گمرک باید انجام داد. توصیه می شود، با توجه به قوانین روز، این مدارک را به صورت جامع و کامل جمع آوری و آماده کنید.
- بیمه کردن کالاهای وارداتی
همانند هر کالای وارداتی، بیل های مکانیکی نیز باید به منظور پیشگیری از بروز هر گونه خسارت احتمالی در فرآیند واردات و ترخیص بیمه شوند.
- ثبت اظهارنامه
واردکنندگان کالا باید اظهارنامه سایت EPL را پر کنند. این اظهارنامه، همه اطلاعات مربوط به نوع کالای وارداتی را در بر دارد. تکمیل صحیح این اظهارنامه، بسیار مهم است و وجود اشتباه در آن، مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
- احراز هویت
در این مرحله، مدارک توسط گمرک چک شده و مالکیت دقیق بیل های مکانیکی تعیین می گردد. اگر مالکیت کالاهای وارداتی، تأیید شود، کد کورتاژ صادر گشته و فرآیند ترخیص با استفاده از این کد ادامه می یابد.
- گرفتن مجوزهای مورد نیاز
واردکنندگان باید مجوزهای تعیین شده توسط اداره گمرک کشور را از نهادهای مربوط اخذ نموده و به گمرک ارائه دهند. مجوزهای مربوط به ثبت سفارش بازرگانی بیل مکانیکی از جمله این مجوزها هستند.
- مطابقت دادن مدارک
مدارکی که واردکننده بیل مکانیکی به گمرک ارسال کرده است، توسط کارشناسان، بررسی و با اظهارنامه ثبت شده در سایت EPL مطابقت داده می شوند. در صورت تایید اصل بودن این اسناد، مجوز خروج کالا از گمرک صادر می گردد.
- پرداخت هزینه های گمرکی
بعد از بررسی کارشناسان گمرک، تعرفه ها و هزینه های واردات، انبارداری، کارشناسی، عوارض، مالیات و … تعیین می شود.
- خروج کالاها از گمرک
پس از گذر از مراحل پیشین، پروانه سبز گمرکی دریافت می گردد. با ارائه این پروانه به انبار گمرک، کالاها تحویل گرفته شده و از گمرک خارج می شوند.
شرایط ترخیص بیل مکانیکی از گمرک
ترخیص بیل مکانیکی از گمرک، شرایط و قوانینی دارد که برخی از مهم ترین آنها در زیر آمده اند:
- اخذ مجوزهای مورد نیاز، اولین شرط ترخیص بیل مکانیکی به شمار می رود.
- اثبات قانونی بودن نقل و انتقالات انجام شده جهت واردات بیل مکانیکی و تایید شدن آنها توسط سازمان های مربوطه
- بیل های مکانیکی تا 3 ماه در گمرک نگهداری می شوند و نگهداری آنها بیش از این زمان، مشروط به درخواست واردکننده است. این درخواست باید مبنی بر جا به جایی کالا به انبار مناسب به صورت کتبی ثبت شود.
- بعد از صادر شدن مجوز ترخیص بیل مکانیکی از گمرک، 1 ماه فرصت هست، تا واردکننده، فرآیند ترخیص را به انجام برساند، و الا بیل های مکانیکی وارداتی، متروکه شده و طبق قوانین کالای متروکه در گمرک با آنها رفتار خواهد شد.
- معمولاً تعرفه گمرکی بیل مکانیکی نو کمتر از بیل مکانیکی دست دوم است.
- بیل های مکانیکی قدیمی، ممکن است، به تایید سازمان محیط زیست نیاز داشته باشند.
مدارک ترخیص بیل مکانیکی از گمرک
اصلی ترین اسناد و مدارک مورد نیاز برای ترخیص بیل مکانیکی از گمرک عبارتند از:
- ترخیصیه
- پکینگ لیست (توسط فروشنده کالا تنظیم می شود، اطلاعاتی درباره نوع، تعداد، ابعاد، ماهیت، کد تعرفه گمرکی، ارزش محموله، فی هر بیل مکانیکی و … را در بر دارد)
- پروفرما
- گواهی مبدأ
- گواهی بازرسی کالا
- مجوزهای قانونی لازم
- بارنامه
- گواهی واردات
- قبض انبار
- بیمه نامه
- اسناد بانکی
- گواهی اظهارنامه گمرکی
- اصل و کپی کارت بازرگانی دارنده کالا
- اصل و کپی کارت ملی صاحب کالا
هزینه ترخیص بیل مکانیکی از گمرک
هزینه ترخیص بیل مکانیکی به عواملی مانند ارزش گمرکی کالا، تعرفه گمرکی و هزینه های جانبی ترخیص وابسته است؛ هزینه هایی مانند بارگیری و انبارداری نیز بر اساس فاکتورهایی مثل وزن، حجم و شرایط نگهداری مشخص میشوند. بی تردید تجار و واردکنندگان باید پیش از هر اقدامی این هزینه ها را حساب کنند.
مهم ترین هزینه های ترخیص بیل مکانیکی عبارتند از:
- هزینه های مربوط به بارگیری و تخلیه بیل های مکانیکی
- هزینه باربری و انبارداری
- حقوق ورودی گمرک
- مالیات ورود کالای خارجی
- تعرفه آزمایشگاهی بیل مکانیکی
- هزینه کارشناسی گمرکی بیل مکانیکی
تعرفه ترخیص بیل مکانیکی از گمرک
هر کالای وارداتی، یک کد تعرفه گمرکی دارد که معمولاً بین 8 تا 10 رقم است و ویژگی های کالای وارداتی را بیان می کند. در واقع این کد موجب سهولت کار طبقه بندی کالاها در گمرک می گردد؛ در نتیجه بازرسی آنها نیز راحت تر می شود.
بیل های مکانیکی نیز از قاعده مذکور مستثنی نیستند و کد تعرفه انواع مختلف آنها در زیر آمده است:
- کد تعرفه بیل های مکانیکی حفاری، 84303120 است.
- کد تعرفه بیل مکانیکی با قدرت بیش از 220 اسب بخار، 84295222 است.
- تعرفه گمرکی بیل های مکانیکی با قدرت 220 اسب بخار، 84295212 است.
- تعرفه لودر بیش از 310 اسب بخار، 84295122 است.
- کد تعرفه بولدوزر با قدرت بالای 360 اسب بخار، 84291122 است.
ترخیص بیل مکانیکی از گمرک چقدر طول می کشد؟
مدت زمان ترخیص بیل مکانیکی به عواملی مانند نوع بیل مکانیکی، کامل بودن مدارک ارائه شده به گمرک و طی کردن صحیح مراحل اداری کار بستگی دارد.
در حالت عادی پروسه ترخیص بیل مکانیکی از گمرک بین 7 تا 14 روز کاری زمان میبرد؛ اما اگر مشکلاتی مانند نقص در مدارک مشاهده شود، ممکن است، این زمان بیشتر طول بکشد. همان طور که پیشتر توضیح دادیم، در این راستا کمک گرفتن از ترخیص کار حرفه ای بسیار کمک کننده است و می تواند، مدت زمان ترخیص کالا را کاهش دهد.
ترخیص بیل مکانیکی با بازرگانی تلاش و توسعه
چه قصد ترخیص موقت بیل مکانیکی را داشته باشید و چه بخواهید، آن را به صورت دائم وارد کنید، انجام این کار نیازمند تخصص و تجربه است؛ در غیر اینصورت، دشوار، وقت گیر و چه بسا پرهزینه خواهد بود.
توصیه می کنیم، کار ترخیص بیل مکانیکی را به مجموعه معتبر و خوش سابقه ای مانند بازرگانی تلاش و توسعه بسپارید. این مجموعه از کارشناسان متخصص و ترخیص کاران حرفه ای بهره می برد؛ با مشاوره ترخیص کالا به شما کمک میکند، با صرف هزینه ای مناسب، کالاهای خود را در کوتاه ترین زمان ممکن از گمرک ترخیص نمایید.